Antena Meniu Search
x

Spital eliberat de pacienți, la Nehoiu, ca unitatea sanitară să devină exclusiv Covid. ”E o chestiune de ore”

Spitalul Orăşenesc Nehoiu a fost eliberat de pacienţi în aşteptarea ordinului de la Ministerul Sănătăţii, prin care unitatea din zona de munte a judeţului Buzău va prelua pacienţi COVID, cu forme uşoare şi medii de boală.

De Ana Maria Ghiarasim la 03.10.2021, 14:35
Un cadru medical discuta cu un pacient internat in sectia de terapie intensiva COVID-19
Spital eliberat de pacienți, la Nehoiu, ca unitatea sanitară să devină exclusiv Covid. ”E o chestiune de ore” - Hepta

Potrivit directorului Spitalului Orăşenesc Nehoiu, Sergiu Remişovschi, este o chestiune de ore până când Ministerul Sănătăţii va emite ordinul prin care unitatea medical ar urma să se ocupe doar de bolnavi Covid. În aceste condiţii, s-a dispus eliberarea paturilor prin externarea tuturor bolnavilor care erau aici pentru alte afecţiuni.

Între timp, conducerea spitalului a făcut achiziţiile necesare şi a discutat cu reprezentanţii firmei care aduceau oxigen aici până acum, astfel încât acesta să fie adus la 2 zile, nu la o săptămână ca înainte de momentul la care spitalul va prelua bolnavii Covid, scrie news.ro.

Pacienți Covid cu tratament, aduși la spitalul de la Nehoiu

Conform lui Remişovschi, în spitalul de la Nehoiu ar urma să ajungă pacienţii cu forme uşoare şi medii, după ce au trecut de o săptămână de tratament cu antivirale şi toate cele necesare în lupta cu coronavirusul. 

Pe acelaşi subiect

În situaţia în care pacienţii se vor agrava în spitalul de la Nehoiu, aceştia vor fi transferaţi din nou la Spitalul Judeţean Buzău. 

45 de paturi disponibile pentru bolnavii Covid, la spitalul din Nehoiu

Spitalul de la Nehoiu ar urma să aibă 45 de paturi pentru bolnavii Covid şi nu va mai trata şi bolnavi cu alte afecţiuni, pacienţilor rămânându-le doar ambulatoriul spitalului. 

La Buzău, de o săptămână se înregistrează zilnic peste 100 de cazuri noi de Covid, fiind zile şi cu 150-160 de confirmări. 

Duminică, DSP a raportat, la Buzău, 117 noi infectări şi o reinfectare, precum şi 2 decese în rândul bolnavilor cu Covid. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Spital eliberat de pacienți, la Nehoiu, ca unitatea sanitară să devină exclusiv Covid. ”E o chestiune de ore”

Breaking News

Luptele politice interne din Austria țin România la ușa Schengen. Cancelarul Nehammer nu dă înapoi;...

Luptele politice interne din Austria țin România la ușa Schengen. Cancelarul Nehammer nu dă înapoi; românii cer boicotarea produselor și companiilor austriece