Antena Meniu Search
x

Record de decese Covid-19 în Rusia. Aproape 900 de oameni au murit infectați cu coronavirus într-o singură zi

Rusia a înregistrat în ultimele 24 de ore un număr record de decese asociate Covid-19 şi mai mult de 25.700 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.10.2021, 12:56

Echipajul unei ambulanțe în echipament de protecție, la Spitalul municipal Pokrovskaya.
Record de decese Covid-19 în Rusia. Aproape 900 de oameni au murit infectați cu coronavirus într-o singură zi - Profimedia Images

Potrivit The Guardian, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 890 de decese în întreaga ţară. În prezent, bilanţul este de 209.918. Grupul de lucru al guvernului rus a transmis că în acelaşi interval de timp au fost înregistrate 25.769 de cazuri, dintre care 4.294 în Moscova.

La nivel mondial, potrivit datelor Universităţii John Hopkins, numărul total de cazuri de îmbolnăvire se apropie de 235 de milioane, iar cel al deceselor asociate, de 4,8 milioane.

Numărul deceselor COVID-19 a depășit pragul de 5 milioane la nivel global

Numărul deceselor asociate Covid-19 a depăşit vineri, la nivel global, pragul de 5 milioane, potrivit unui calcul al agenţiei Reuters. Persoanele nevaccinate sunt, în mod special, expuse la varianta Delta a coronavirusului, mult mai agresivă, fiind cunoscut că este şi mult mai transmisibilă.

Pe acelaşi subiect

Mai mult de jumătate din numărul total al deceselor asociate Covid-19 raportate în lume în ultimele 7 zile au fost înregistrate în Statele Unite, Rusia, Brazilia, Mexic şi India.

Pentru a ajunge la 2,5  milioane de decese asociate, a fost nevoie de mai mult de un an. Următoarele 2,5 milioane de decese asociate Covid-19 au fost înregistrate în mai puţin de 8 luni, potrivit analizei Reuters.

În medie 8.000 de decese au fost raportate zilnic în lume, anul trecut. Totuşi, rata de deces la nivel global a încetinit în ultimele săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Record de decese Covid-19 în Rusia. Aproape 900 de oameni au murit infectați cu coronavirus într-o singură zi