Antena Meniu Search
x

Video Spitalele din România se întorc încet la normalitate: Au nevoie de avizele de la DSP pentru reluarea activităţii

Avem un număr din ce în ce mai mic de bolnavi de COVID-19, iar aceasta este o veste bună pentru toată lumea. Dar mai ales pentru bolnavii cronici.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 19.05.2021, 14:25

Vezi și

În acest moment, în toată ţara mai sunt internaţi doar 5000 de bolnavi infectaţi cu SARSC-COV-2, jumătate faţă de câţi erau în urmă cu o lună de zile. Aşa că majoritatea unităţilor medicale destinate tratării bolnavilor COVID încep să se deschidă şi pentru ceilalţi bolnavi.

De altfel, asociaţiile de pacienţi spun că românii care suferă de afecţiuni cronice au fost cei mai afectaţi de pandemie: mulţi dintre ei nu au mai ajuns la medic aşa că starea lor s-a agravat.

Încet-încet, spitalele încep să îşi reia activitatea normală. Suntem la Spitalul Colentina din Capitală în Secţia de Terapie Intensivă de la Cardiologie, unde se fac ultimele pregătiri.

Aici sunt 15 paturi şi, în ultimele luni, în această secţie au fost internaţi doar pacienţi infectaţi cu Sars-Cov2.

Pe acelaşi subiect

Avize de la DSP pentru reluarea activităţii

Tot la Cardiologie sunt alte 24 de locuri, opt pentru pacienţi cu virus, iar două sunt ocupate, iar restul doar pentru bolnavi care doar afecţiuni cardiologice. 13 deja s-au ocupat, activitatea a început ieri, iar listele de aşteptare sunt imense: pacienţi care au afecţiuni cardiologice şi care nu au ajuns în ultimul an la medici, abia aşteaptă să fie internaţi şi trataţi.

Lipit de Spitalul Colentina este Institutul Matei Balş, cel mai mare spital de boli infecţioase din ţară. Acolo secţia ATI este plină, dar în celelalte secţii, o treime dintre paturi sunt libere, aşa că medicii se pregătesc să trateze şi pacienţi care au alte afecţiuni.

Şi Spitalul Foişor din Capitală face demersuri ca să îşi reia activitatea normală. În acest moment, epidemiologii de la DSP sunt acolo şi speră ca până diseară să le dea avizul. În acest moment, în spital mai este internat un singur pacient cu Covid. 

La nivel naţional, 250 de spitale au fost total sau parţial dedicate tratate bolnavilor cu Covid-19. Ca să îşi reia activitatea normală au nevoie de aviz de la DSP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Spitalele din România se întorc încet la normalitate: Au nevoie de avizele de la DSP pentru reluarea activităţii