Antena Meniu Search
x

Video Spitalul Judeţean Suceava, găsit vinovat de moartea unui bebeluş, infectat cu 3 bacterii. Daune morale de 650.000 de euro pentru familie

Verdict rar dat de judecătorii din România. Spitalul Judeţean din Suceava a fost condamnat în primă instanţă să despăgubească cu 650 de mii de euro o familie, după ce un nou născut ar fi murit din cauza unei infecţii spitaliceşti. Expertizele au arătat că moartea bebeluşului a fost provocată de infectarea cu trei bacterii. 

de Angela Bertea

la 07.12.2023, 14:40

Vezi și

În anul 2016 s-a întâmplat totul. Atunci 3 bebeluşi abia născuţi la spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava au murit în interval de 7 luni, unul după 27 de ore de la naştere, altul a trăit 10 zile, iar altul 13 zile. Expertizele de specialitate au stabilit că ar fi murit în urma contractării unor bacterii de la coloana de apă a unităţii spitaliceşti.

Decizia nu este definitivă

După un lung proces, Spitalul Judeţean de la Suceava a fost găsit vinovat de judecători în primă instanţă, pentru ucidere din culpă şi a fost condamnat la achitarea unei amenzi penale de 1,26 miloane de lei dar şi la plata unor daune morale de 650.000 de euro faţă de o familie, parte civilă din dosar căreia i-a murit bebeluşul după ce acesta a contractat 3 bacterii.

Totodată, spitalul este obligat să publice hotărârea de condamnare în extras prin intermediul presei audio-vizuale pentru 7 apariţii. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile iar spitalul va face acest lucru cel mai probabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Spitalul Judeţean Suceava, găsit vinovat de moartea unui bebeluş, infectat cu 3 bacterii. Daune morale de 650.000 de euro pentru familie