Antena Meniu Search
x

Acuzaţii grave la spitalul din Paşcani. Un băiat de șapte ani a făcut varicelă şi a murit în urma unor complicaţii

Anchete şi acuzaţii la spitalul din Paşcani. Un copil de 7 ani, cu varicelă, a murit după ce a suferit complicaţii. A ajuns la spital în stare gravă şi s-a stins în două ore.

de Redactia Observator

la 30.11.2019, 11:43

Vezi și

Anchete şi acuzaţii la spitalul din Paşcani. Un copil de 7 ani, cu varicelă, a murit după ce a suferit complicaţii. A ajuns la spital în stare gravă şi s-a stins în două ore. Părinţii susţin că atât lucrătorii de pe ambulanţă, cât şi medicii care l-au preluat l-ar fi putut salva dacă ar fi fost mai rapizi şi ar fi avut aparatura necesară. De cealaltă parte, cadrele medicale cred că băiatul a fost adus prea târziu la spital.

Problemele au început atunci când băiatului i-au apărut erupţii pe corp. Medicul de familie le-a spus părinților că are varicelă, aşa că nu l-au mai dus la școală.

Însă copilul a început să se simtă din ce în ce mai rău, iar după câteva zile, speriaţi, părinţii au chemat ambulanţa.

Care, spun ei, a venit destul de greu, pentru că lucrătorii serviciului 112, la nivel judeţean, nu au considerat că e o urgenţă.

Părinţii mai spun că, la spital, medicul de gardă de la pediatrie nu l-a trimis la Urgenţe, ci la secţia de pediatrie, care nu avea însă aparatura necesară.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Medicul se apără şi spune că a făcut tot ce i-a stat în putinţă să salveze copilul. Susţine că a chemat în ajutor şi alţi medici, a sunat chiar şi la Iaşi pentru transfer, dar băiatul a fost adus prea târziu la spital.

A făcut stop-cardiorespirator, iar în două ore s-a stins. Doctorul spune că este posibil ca o meningită să-i fi venit de hac băiatului.

Şi Direcția de Sănătate Publică s-a autosesizat. Se fac deja anchete, inclusiv la şcoala unde învăţa. Mai ales că mai mulţi colegi ai băiatului, din clasa pregătitoare, prezintă aceleaşi simptome, iar părinţii nu i-au mai lăsat la şcoală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Acuzaţii grave la spitalul din Paşcani. Un băiat de șapte ani a făcut varicelă şi a murit în urma unor complicaţii