Antena Meniu Search
x

Video Spitalul Judeţean din Focşani a primit facturi uriașe la curent și gaze. "Și încă nu a venit iarna"

Încă n-a venit iarna, dar facturile sunt deja uriaşe şi le dau mari bătăi de cap autorităţilor. Spitalul Judeţean din Focşani, de exemplu, are datorii la utilităţi de 700 de mii de lei. Momentan, au găsit o soluţie de avarie pentru plata lor, dar nu ştiu ce vor face lunile următoare.

de Adrian Obreja

la 06.10.2022, 08:51

Vezi și

Situaţie dificilă la Spitalul Județean din Focșani. Facturile la electricitate și gaze se ridică la peste 350 de mii de lei pe lună, iar în ultimele două luni acestea nu au fost achitate. Spitalul a cerut ajutorul Consiliului Județean, deși nu este în subordinea acestuia. 

Alina Cosma - Spitalul Județean Focșani: Facturile la utilități la energie electrică și gaz pe ultimele două luni însumează o sumă foarte mare, aproximativ aproximativ 700 de mii de lei. Consiliul Judeţean a alocat 1 milion de lei, bani din care vom achita facturile restante și inclusiv factura pe luna in curs. Când erau facturile mai mici reușeam și achitam din bugetul propriu. 

Adrian Obreja - reporter Observator: În momentul de față spitalul mai are bani pentru plata facturilor pe o singura lună și încă nu a venit iarna când costurile vor fi mult mai mari. 

Gândul că ar putea fi nevoiţi să se interneze în spital la iarnă îi îngrozeşte pe pacienţi.

Pe acelaşi subiect

Mai ales pentru spital să nu ai apă caldă. Stai aici. Sunt unele mame care stai și o lună. Trebuie să te speli. Cu ce te speli, cu apă rece? Mai tare răcești, mai tare te îmbolnăvești. 

Cred că trebuie să aibă bunul simț sa se aplece mai mult și la nevoile oamenilor. Și sănătate și învățământ și pensionari. 

Autorităţile locale au ajutat cu bani spitalul

Spitalul este in subordinea Ministerului Sănătății, nu în subordinea Consiliului Județean, așa cum se întâmplă în cele mai multe județe. Cu toate acestea, autorităţile locale au ajutat cu bani spitalul.

Cătălin Toma - președinte CJ Vrancea: Într-adevăr aceste cheltuieli pun o presiune pe buget și într-adevăr sunt cheltuieli pe care până la urmă nu le mai recuperezi. E o chestie urgenta ești la termen de penalizare și nu putem ajunge în situația aceasta. 

Spitalul Județean din Focșani este cel mai mare din judetul Vrancea. Iar o preluare a lui de către Consiliul Județean ar fi una păguboasă.

Mai bine se construiește unul nou, susține președintele consiliului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Spitalul Judeţean din Focşani a primit facturi uriașe la curent și gaze. "Și încă nu a venit iarna"