Antena Meniu Search
x

Video O scară de bloc s-a trezit cu o factură colosală la curent. "23 de tuburi de neon şi liftul"

Mai multe blocuri din Capitală au primit facturi exorbitante doar pentru curentul electric consumat la comun. 20.000 de lei au de plătit locatarii pentru lumina de pe scară şi pentru lift. Erorile din facturi ar fi apărut din cauza faptului că furnizorii sunt bulversaţi de schimbările din ultima perioadă.  

de Redactia Observator

la 05.10.2022, 19:37

Vezi și

Pentru această scară de bloc din Sectorul 2, factura lunară pentru lumina de pe casa scării şi curentul consumat de lift nu depăşea, de regulă, 800 de lei. Surpriza a venit luna trecută. Nota de plată pentru acelaşi consum a fost de 20.000 de lei. 

''Uitaţi, 20.000 de lei la scara şase. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Înseamnă 23 de tuburi de neon şi liftul. Am întrodus acum şi senzori de lumină.'' 

În speranţa că facturile vor fi mai mici. Aurel Cristea este de 30 de ani preşedintele unui bloc cu 8 scări. Pentru fiecare dintre ele a primit note de plată exorbitante. 

Aurel Cristea, preşedinte de bloc: La scara 1, o factură de aproape 70 de milioane, o factură de la scara 5 care a avut 80 de milioane, şi dacă nu am plătit tot m-a ameninţat că mi întrerupe curentul şi o factură de la scara 6. Din iunie eu am corespondenţă cu ei. Nici acum nu am primit raspunsuri clare. 

Pe acelaşi subiect

Furnizorul nu a explicat de ce sumele de plată sunt atât de mari. Preşedintele de bloc spune că este obligat să plătească. 

Aurel Cristea, preşedinte de bloc: Am fost obligat să le achit că altfel am avut avertisment de la ei că îmi opreşte curentul. Oamenii acceptă, înjură şi creşte nemulţumirea. Altfel, nu ştiu, s-ar putea să ajungem în instanţă. 

Facturi mari şi pentru consumul individual

Pe lângă întreţinerea scumpă, locatarii au de plătit facturi mai mari la energie şi pentru consumul individual din apartamente. 

''Se simte asta în întreţinere?

Cum să nu.

3, 4, 5, 6 milioane.''

''A fost aproape 500 de lei si nu s-a motivat şi acum luna asta, la fel. Mi se par aberante.

Cum o să faceţi faţă facturilor?

Păi nu ştiu. Probabil ne împrumutăm la bancă.'' 

Locatarii spun că lipsa citirii contuarelor a adus haosul din facturi. 

Aurel Cristea, preşedinte de bloc: Că în ultimele luni nu au mai venit cititorii să citească, în multe asociaţii s-a creat un haos.

Reporter: Ce vă arată contorul este consumul pe care îl primiţi în facturi?

Aurel Cristea, preşedinte de bloc: În multe facturi nu. 

Specialiştii în energie nu vin cu veşti bune pentru cei care nu mai au bani pentru facturi. 

Mihnea Cătuţi, specialist în energie: Ordonanţa 119 prevede o regularizare a facturilor în februarie 2023. Bineînţeles, asta nu face situaţia mai uşoară pentru cei care acum sunt puşi în faţa faptului de a plăti astfel de facturi. 

Oricum, consumatorii sunt sfătuiţi să nu plătească astfel de facturi fără să ceară explicaţii furnizorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » O scară de bloc s-a trezit cu o factură colosală la curent. "23 de tuburi de neon şi liftul"