Antena Meniu Search
x

Video Sute de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă. Unii bucureșteni se plâng că primesc facuri mărite deși nu au putut să își facă baie de câteva luni

S-a lăsat frigul, s-a oprit apa caldă în Bucureşti. Locuitorii din aproape 800 de blocuri din trei sectoare trebuie să încălzească apă pe aragaz ca să se spele. Si clar explicatiile Termoenergetica nu-i încălzesc, mai ales că sunt aceleaşi de ani de zile: de vină sunt ţevile vechi care se sparg şi trebuie reparate. Altfel, la iarnă oamenii nu vor avea nici căldură.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 04.10.2022, 21:59

Vezi și

"Nu se poate intra să facă nici măcar un duş. Este rece."

 Suntem aproape de mijlocul toamnei dar pentru mii de familii care trăiesc în capitală nu s-a schimbat nimic o dată cu venirea frigului: tot fără apă caldă stau. 

Andreea Milea, reporter Observator: "Peste 700 de blocuri din capitală nu au apă caldă. Asta înseamnă câteva mii de bucureşteni. Cele mai mari probleme sunt în sectoarele 1, 2 și 4 acolo unde sunt avarii serioase la reţeaua principală de termoficare."

Practic, sunt cartiere întregi din cele trei sectoare unde oamenii au doar apă rece la robinet. Şi nu de ieri de azi. 

Pe acelaşi subiect

Luminița Tache, locatară: "Situația asta o avem de 4-5 luni. Încalzim la oală şi ne ducem cu oala la baie. A devenit sport în Bucureşti. Da, un mare sport. Dimineața prindem jumatate de oră si seara la fel. Trebuie să urmărim dacă avem noroc." 

Bucureștenii, taxați pentru apa caldă pe care nu o primesc

"Deci noi plătim apa rece pe robinetul de apă caldă. Deci rămânem fără cuvinte."

Luminița Tache, locatară: "Apometru înregistrează ca apă caldă, normal, dar pe ţeavă este apă rece. Eu sunt înregistrată la apă caldă cu 4 mc dar eu nu am apă caldă. Nu suntem contra să plătim dacă avem, dar dacă nu avem de ce să plătim?"

În aceeaşi situaţie sunt toţi locuitorii din cartierele afectate. Ba chiar şi bolnavii internaţi la spitalul Colentina

Florica Bârzoi, locatară: "Ne-a tinut în vara asta luni de zile fără apă. Dacă îi dau drumul să curgă, până cand vine caldă, mi-o încasează pe apă caldă." 

Reporter Observator: "Cât plătiti?" 

Florica Bârzoi, locatară: "140 de lei şi sunt singură."

"Ne-am cam săturat ce-i drept că de plătit plătim. Noi întrebăm la Radet si ni se spune că e o avarie mare, în diverse locuri dar cam dese avariile acestea."

Pentru că nu toţi sunt dispuşi să plătească pentru un serviciu care nu există, la avizierele blocurilor se adună restanţieri. 

Cristea Aurel, preşedinte de bloc: "La ora actuala apa calda este în jur de 20 de lei metrul cub. Situaţia va fi cruntă în primăvară cand vor fi mult mai mulţi restantieri decat avem acum. Consider că în jur de 40% vor fi restanțieri în martie." 

Boilerele și centralele pe gaz, o soluție tot mai la îndemână

Cei mai norocoşi sunt cei care au reuşit să se debranşeze. Altfel, unii au investit în boilere să scape de o grijă. 

"Sincer vă spun, noi ne-am pus boiler în apartament din cauza acestor situații și am rezolvat problema. Vii de la serviciu, ești obosit după o zi de muncă, vii acasă, vrei să faci un duș nu e apă caldă. Stai cu cratița, cu ibricu să-ți torni. Este foarte neplăcut."

Ion Ioneşti, preşedinte de bloc: "Termoenergetica cred că o să se falimenteze, în mod sigur. De ce? Toţi oamenii încearcă, şi-au luat boilere mulţi vor să se debraşeze pentru că nu le mai convine."

Cristea Aurel, preşedinte de bloc: "Pe noi ne speria situația, ce se va întampla în iarna, pentru că oamenii în iarna, pe lângă încalzitul apei la aragaz, vor folosi aragazul și pentru încălzirea în apartamente." 

Reprezentanţii companiei de termoficare recunosc că nu au ce face: reţeaua e veche şi sunt avarii. 

Claudiu Creţu, directorul Termoenergetica: "În fiecare săptămână detectăm altele, altele, altele. Sunt spărturi foarte multe. Sunt sute, aş putea spune poate chiar mii."

Oficialii promit că de mâine, în zona de nord a Capitalei va curge din nou apă caldă. În celelalte zone, poate vineri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri sociale » Sute de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă. Unii bucureșteni se plâng că primesc facuri mărite deși nu au putut să își facă baie de câteva luni