Antena Meniu Search
x

Video Stare de alertă la Cernăuţi: Nu se mai iese după ora 10. Civilii au cerut drept de armă ca să-şi apere pământul de ruşi

La Cernăuţi, oraş aflat la 40 de kilometri de graniţa de nord a României, este stare de asediu. După ora 10 seara, nimeni nu are voie să iasă pe stradă şi se sting luminile.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 05.03.2022, 20:22

Vezi și

Se simte tensiunea din numărul mare de poliţişti şi militari de pe străzile din Cernăuţi, dar şi prin baricadele ridicate la intrare şi la ieşire. De asemenea, a mai fost ridicat încă un avanpost.

Sunt în Cernăuţi şi civili care au cerut drept de armă pentru apărare teritorială. Aceştia se deosebesc de poliţişti şi militari prin simplul fapt că sunt îmbrăcaţi în negru, iar la mână au o banderolă galbenă. Au voie să te oprească şi să te întrebe, să te controleze. Sunt foarte sceptici atunci când văd numere de înmatriculare din afara Ucrainei. Sunt localităţi care fac cu schimbul la avanposturi.

De asemenea, se sting luminile la ora 10 şi nimeni nu are voie să meargă pe stradă după această oră. Magazinele se închid la ora 7. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Stare de alertă la Cernăuţi: Nu se mai iese după ora 10. Civilii au cerut drept de armă ca să-şi apere pământul de ruşi