Antena Meniu Search
x

Video Statuia lui Ştefan cel Mare din Galaţi, de 1,5 tone, a fost furată. Bustul fusese cumpărat cu 30.000 de dolari

Hoţii din judeţul Galaţi şi-au făcut deja un obicei din a fura statuile personalităţilor. După ce ani la rând, hoţii au furat mâna Veronicăi Micle, muza lui Mihai Eminescu, acum a venit rândul bustului domnitorului Ştefan cel Mare să dispară fără urmă.  

de Adrian Obreja

la 31.01.2022, 14:58

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Deşi are 1,5 tone şi aproape 2 metri înălțime, bustul din bronz, care a costat 900 de milioane de lei a s-a evaportat pur şi simplu din magazia din municipiul Tecuci, unde era depozitat. 

Era acolo din 2004, atunci când Municipiul Tecuci a dispus realizarea bustului lui Ştefan cel Mare, fără a-i găsi însă un loc în care să fie amplasat. S-au hotărât să-i găsească acum, după 18 ani, dar când s-au dus să-l scoată, stupoarea funcționarilor tecuceni a fost fără margini. Constatarea a fost făcută la sfârșitul săptămânii trecute, după ședința de Consiliu Local, unde s-a propus amplasarea și punerea în valoare a statuii domnitorului. Când reprezentații Primăriei Tecuci s-au dus să verifice starea sculpturii în bronz, au avut surpriza să nu o mai găsească

Lucrarea artistului Dan Mateescu, care a costat 900 milioane de lei si a carei valoare s-a triplat, nu mai există. Acum se face anchetă.

Adrian Obreja - reporter Observator: Până în momentul de faţă nu există nici un fel de pistă. Nu există nici un fel de suspecţi pentru că nimeni nu îşi poate explica cum, când şi mai ales cine a luat bustul din magazia primăriei. Statuia a fost realizată în 2004, din bronz,cântăreşte 1,5 tone şi măsoară 1,8 metri. De atunci, a rămas abandonată în acea magazie care aparţine primăriei pentru că municipalitatea nu a fost în stare să  găsească un loc în care să o amplaseze în oraş. Joi, la şedinţa locală unul dintre consilieri a ridicat problema bustului şi atunci reprezentanţii primăriei  au fost să verifice starea lui. Supriză! Bustul nu mai era acolo. Nu există camere de supraveghere în zonă şi nici paznicii nu îşi pot explica cum a dispărut bustul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Statuia lui Ştefan cel Mare din Galaţi, de 1,5 tone, a fost furată. Bustul fusese cumpărat cu 30.000 de dolari