Antena Meniu Search
x

Video "Stau să mă gândesc cum a putut să mi-o ia Dumnezeu. Era al treilea an acolo, era ca acasă". Părinții Roxanei, românca ucisă de rechin în Egipt, își plâng unicul copil

Românca ucisă de un rechin, în timp ce se afla în vacanță în Egipt, era din Suceava. Femeia făcea scufundări la câteva sute de metri distanţă de mal când a fost atacată. Lucra ca funcționară la Direcţia de Finanţe şi obişnuia să plece în vacanţă măcar de două ori pe an. Chiar şi acum îşi prelungise concediul. Părinţii ei sunt devastaţi şi nu înţeleg cum a fost posibilă tragedia.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 04.07.2022, 19:29

Vezi și

Roxana avea 44 de ani. Locuia în Suceava și era funcționară la Direcția de Finanțe. Nu era la primul sejur în Egipt, cunoștea deja locul. Părinții spun că au aflat de la ştiri că fiica lor a murit.

Lacrimi pentru Roxana, românca ucisă de rechin în Egipt

Mama Roxanei: Am văzut la televizor și mi-a sărit inima din loc. Au dat și poza, vai de mine și de mine.

Tatăl Roxanei: Stau să mă gândesc cum a putut să mi-o ia Dumnezeu dacă era credincioasă. Păcatele cui trebuie să le plătească copilul meu? Ea era o înotătoare foarte bună. De la patru ani a fost că am dat-o la înot și a prins o dragoste de apă. Singurul copil. singurul copil! Și măcar dacă aveam un nepot, dar nu a fost să fie să își găsească jumătatea.

Pe acelaşi subiect

Colegă: A venit ca un trăsnet. Era o fată deosebită! Deosebită și foarte sufletistă, ajuta pe toată lumea!

Suceveanca era cazată la un hotel destinat numai adulților, unde venise să-și serbeze ziua de naștere.

Colega Roxanei: Era atât de bucuroasă că a plecat! Merg în același loc unde am fost și anul trecut, fac snorkeling, văd peștișori, apă multă, înot. Nu m-am gândit că tocmai ei o să i se întâmple asta.

Martorii spun că trupul femeii era mutilat când a fost scos din apă de salvatori. Un martor face, însă, declarații șocante. Salvamarii ar fi știut de pericolul din apă, după ce o turistă le-a fi atras atenția cu puţin timp înainte de tragedie.

Martor: Mai mulţi turişti au observat în apă o apariţie, s-a presupus că e un rechin. O fetiţă l-a alarmat pe unul dintre salvamari că este vorba despre un rechin, însă acesta nu a luat-o în seamă, considerând că, din punctul ei de vedere este vorba de un delfin.

Tatăl Roxanei: Să spună că li s-a părut un delfin. E de râsul lumii! Joi sau vineri am vorbit ultima dată. Foarte mulțumită de timpul petrecut până la acea oră. Era al treilea an acolo, era ca acasă.

Apropiații femeii sunt acum în stare de șoc. La fostul ei loc de muncă, colegii au aprins o candelă, lângă mai multe iconițe.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Reprezentanții Ministerului de Externe au gasit familia femeii. Vor asigura sprijin pentru ca trupul turistei sa fie repatriat, pentru a fi înmormântat in Romania.

Suceveanca nu a fost singura victimă. O austriacă și-a pierdut viața în același fel. O posibilă cauză ar fi scufundarea în Marea Roșie a unui vas ce transporta aproape 16.000 de oi, în urmă cu o lună. Cadavrele animalelor ar fi atras rechinii în acea zonă.

Adrian Bîlbă, cercetător: Rechinii sunt animale timide, care, obişnuit, nu atacă oameni sau mamiferele. Însă, atunci când lipseşte hrana, macroul în larg, vin la mal. Apoi, dacă au fost şi acele oi căzute în mare, ca şi pe la noi, cu ceva vreme în urmă, cu o navă eşuată, probabil i-a obişnuit pe unii dintre ei să mănânce şi carne de mamifere.

În Marea Roșie există peste 44 de specii de rechini, dar atacurile lor sunt rare în Egipt. Un caz similar a avut loc, însă, în urmă cu aproape doi ani, atunci când un băiețel ucrainean în vârstă de 12 ani și-a pierdut membrele. Iar în 2010, cinci turiști au fost răniți într-un alt atac al rechinilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Stau să mă gândesc cum a putut să mi-o ia Dumnezeu. Era al treilea an acolo, era ca acasă". Părinții Roxanei, românca ucisă de rechin în Egipt, își plâng unicul copil