Antena Meniu Search
x

Stejarul lui Arsenie Boca s-a prăbuşit din senin, în Postul Crăciunului. Copacul avea un secol de viaţă

După aproape un secol, stejarul plantat de Arsenie Boca, în curtea liceului „Avram Iancu” din municipiul Brad, judeţul Hunedoara, s-a prăbuşit din senin vineri, 10 decembrie.

de Monica Palade

la 11.12.2021, 18:52

Stejarul lui Arsenie Boca s-a prăbuşit din senin, în Postul Crăciunului. Copacul avea un secol de viaţă - servuspress.ro

Copacul se uscase de câţiva ani. Autoritățile, conducerea unității de învățământ și credincioșii își doresc să fie realizate două troițe din lemnul ce poate fi recuperat din gorun, iar una să fie amplasată la Mănăstirea Prislop, acolo unde este înmormântat Părintele Arsenie Boca și una în curtea liceului brădean, scrie servuspress.ro.

Se uscase în ultimii ani

Gorunul a fost plantat de Părintele Arsenie Boca împreună cu colegii săi, când au absolivt liceul, în 1929. „Gorunul era uscat de mai multi ani, probabil din cauze naturale sau din cauza unor infiltrații de la un rezervor vechi de combustibil aflat în apropiere. Intenția conducerii liceului, administrației publice locale în colaborare cu biserica și un grup de credincioși este de a se confecționa din lemnul recuperat cel puțin două troițe care să fie amplasate una la Mănăstirea Prislop și una în curtea liceului, pe locul unde a fost gorunul”, a precizat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Stejarul lui Arsenie Boca s-a prăbuşit din senin, în Postul Crăciunului. Copacul avea un secol de viaţă