Antena Meniu Search
x

Stoltenberg anunţă modificări la scutul antirachetă de la Deveselu. Avertisment pentru Trump: 'Va avea consecinţe devastatoare'

Stoltenberg anunţă că NATO are în vedere modificări la scutul antirachetă de la Deveselu, avertizându-l pe Trump că o intervenţie militară în Coreea de Nord.

Stoltenberg anunţă că NATO are în vedere modificări la scutul antirachetă de la Deveselu, avertizându-l pe Trump că o intervenţie militară în Coreea de Nord va avea ”consecinţe devastatoare”

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a atras atenţia vineri împotriva unei intervenţii militare în Coreea de Nord, care va avea ”consecinţe devastatoare”, într-un interviu pentru AFP la sediul Alianţei Nord-Atlantice la Bruxelles, în care a anunţat că Organizaţia are în vedere modificări ale sistemului ei antirachetă, operaţional în parte de la baza de la Deveslu, în România.

Creşterea razei de acţiune şi a preciziei rachetelor nord-coreene testate recent îndeamnă cele 29 de state membre ale Alianţei Nord-Atlantice să aibă în vedere modificări ale sistemului său antirachetă, operaţional în parte de la Deveselu, a declarat Stoltenberg.

”Experţii noştri lucrează la tehnologie, la modul cum să îmbunătăţească sistemele noastre”, a declarat secretarul general al NATO, fără să ofere detalii în acest sens.

”Folosiurea forţei militare va avea consecinţe devastatoare. Eu cred că nimeni nu vrea cu adevărat acest lucru”, a declarat Stoltenberg, răspunzând unei întrebări despre retorica războinică folosită de Donald Trump în criza nord-coreeană.

”Statele Unite au dreptul să se apere şi să-şi apere aliaţii, însă, în acelaşi timp, sunt întru totul convins să nimeni nu vrea o soluţie militară”, a adăugat el.

Preşedintele american a reacţionat cu virulenţă faţă de o serie de teste de rachete balistice cu rază lungă de acţiune şi faţă de un test nuclear efectuat de Phenian, catalogându-l pe liderul nord-coreean Kim Jong-un drept un ”nebun cu arme nucleare” şi ameninţând cu ”focul şi furia”.

În acest context, şeful NATO este aşteptat la sfârşitul lui octombrie în japonia şi Coreea de Sud, unde se duce să le dea asigurpri cu privire la susţinetrea occidentalilor în această criză.

”Este necesar (să se exercite) o presiune economică puternică asupra Coreei de Nord, trebuie să se continue să se utilizeze mijloacele politice şi diplomatice disponibile, pentru că ceea ce fac ei (conducătorii nord-coreeni) acum este periculos şi (constituie) o ameninţare mondială care necesită un răspuns mondial”, subliniat Stoltenberg.

”Să ne mulţumim să privim ceea ce face Coreea de Nord nu este acceptabil deloc”, a insistat el.

Cu toate acestea, NATO ”nu plănuieşte o prezenţă militară în această parte a lumii”, a spus secretarul general al NATO.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Stoltenberg anunţă modificări la scutul antirachetă de la Deveselu. Avertisment pentru Trump: 'Va avea consecinţe devastatoare'