Antena Meniu Search
x

Video Străinii fac afaceri cu apartamentele din București, mult mai ieftine în comparație cu locuințele din alte capitale europene

Capitala se vinde ieftin. De preţul mic al locuinţelor, însă, nu profităm noi, ci străinii. Mulţi fac adevărate afaceri: cumpără mai multe apartamente, apoi le închiriază pentru a-şi recupera investiţia. 20% dintre apartamentele vândute, în ultimul an, în Bucureşti au fost cumpărate de cetăţenii altor state.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 13.07.2021, 21:29

Vezi și

Jeremy lucrează de un an şi jumătate în Bucureşti şi plănuieşte să-şi cumpere un apartament în următorii ani. Este cetăţean francez şi vrea o proprietate în Micul Paris. În Oraşul Luminilor nu şi-ar permite. Parisul este capitala europeană cu cele mai mari preţuri la locuinţe.

Jérémy Courdil, expat: ”Ştim că preţurile aici sunt cu până la de 10 ori mai mici decât în Franţa. Cu siguranţă poate să fie o investiţie foarte bună. Pentru mine cel mai interesant este centrul Capitalei”.

Ca el sunt mulţi. În prima jumătate a anului, din cele 55 de mii de apartamente vândute, 11.000 au fost cumpărate de cetăţeni străini.

Andreea Milea, reporter Observator: ”Străinii caută apartamente spaţioase, ca cel în care ne aflăm acum, nu mai mici de 60 de mp. Să fie în zone centrale sau în zona de nord. După ce îl cumpără, caută să îşi recupereze banii şi de cele mai multe ori le închiriază”.

Străinii sunt interesați să investească în apartamente noi

Georgian Marcu, broker: ”Se uită după apartamente noi, în blocuri în ansambluri noi. Preţurile pe zona centrală şi de nord pleacă de undeva de la 110-120 de mii de euro. Ca şi preţ de închiriere, undeva între 1.000 şi 1.200 euro pe lună”.

O afacere profitabilă.

Daniel Tudor, antreprenor în imobiliare: ”Înseamnă că îţi recuperezi investiţia, doar din închiriere, în 20 de ani”.

Bucureştenii spun că nu îşi permit să cumpere un apartament la preţurile de acum. ”Cred că sunt foarte scumpe. Nu mi-aş permite. Aş închiria. Timp de 30 de ani nu îți garantează nimeni că ai un loc de muncă stabil ca să faci un credit”. ”Credit! Normal! Nu câştig aşa de mult ca să îl iau cu banii jos”.

Cele mai ieftine locuințe din Europa sunt la Chișinău

Cele mai mici preţuri din Europa la locuinţe sunt în Chişinău, cu preţul mediu de puţin peste 57 de mii de euro, urmat de Capitala Macedoniei de Nord - cu un preţ de 65 de mii de euro. Sub 80.000 de euro sunt preţurile şi în Sarajevo şi Tirana.

La polul opus, găsim cele mai mari oferte la Paris - peste 600 de mii de euro pentru un apartament mediu, urmat de Londra şi Luxemburg, cu preţuri mai mari de 500 de mii de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Străinii fac afaceri cu apartamentele din București, mult mai ieftine în comparație cu locuințele din alte capitale europene