Antena Meniu Search
x

Video Străzi din Capitală, inundate după o ploaie torenţială. Rupere de nori în Bucureşti, la câteva minute după RO-Alert: oamenii au fugit să se adăpostească

O furtună a măturat Capitala seara trecută. În mai puțin de o oră, ploaia torențială a inundat mai multe străzi, iar vântul puternic a rupt zeci de copaci în tot orașul. Nici sistemul de canalizare nu a mai făcut față, asta spre disperarea șoferilor, dar și a pietonilor. A fost emis chiar şi un mesaj RO-Alert pentru a-i informa pe cetăţeni de codul portocaliu de vreme rea

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 05.07.2023, 07:47

Vezi și

În imagini se vede cum au arătat multe străzi din Capitală noaptea trecută, după o ploaie torenţială. Oamenii au fost avertizaţi printr-un mesaj RO-Alert să se adăpostească şi au fost informaţi că vor urma precipitaţii chiar şi de până la 30l/mp. În doar câteva minute, cerul parcă s-a rupt.     

Vreme rea. Furtună puternică în Bucureşti

"Chiar aici, pe strada Progresului din Sectorul 5, copacii căzuţi pe firele de curent au blocat circulaţia tramvaielor, iar oamenii au aşteptat în staţii minute în şir", transmite Eduard Marin, reporter Observator. "Presupun că a căzut o cracă de acolo şi acum stăm toţi ca fraierii să aşteptăm aici", spune un bucureştean.

Nici canalizările nu au mai făcut faţă cantităţii mari de apă. "Deşi de scurtă durată, ploaia torenţială a creat inundaţii pe carosabil în mai multe zone din Capitală", adaugă Eduard Marin, reporter Observator. "Sunt de vină ăştia, că de 6-7 ani n-au facut nimic. Noi locuim şi facem cumpărăturile în zonă. Aşa se întâmplă mereu. Se inundă pentru că nu-i scurgerea în regulă. Ei nu văd?", se plânge un român.

Pe acelaşi subiect

Zonele unde au fost probleme

Pe calea 13 Septembrie, un indicator rutier şi refugiul din staţia de autobuz au fost distruse după ce un copac s-a rupt de la jumătate. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.  Probleme au fost şi în zona Universităţii. Ploaia a pătruns în interiorul unui fast food prin sistemul de iluminat, iar angajaţii au fost nevoiţi să strângă apa în găleţi. Nici la Gara de Nord situaţia nu a fost mai bună. Canalizarea a refulat, iar apa a ajuns pe peron. 

Pompierii au intervenit noaptea trecută în 30 de locaţii din Capitală. 18 copaci au fost îndepărtaţi de pe drum, nouă maşini au fost avariate, doi stâlpi de electricitate au fost doborâţi de vânt, iar 10 locuinţe au avut nevoie de extragerea apei din curţi sau subsoluri.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Străzi din Capitală, inundate după o ploaie torenţială. Rupere de nori în Bucureşti, la câteva minute după RO-Alert: oamenii au fugit să se adăpostească