Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Studiu: Jumătate dintre tineri vor să îşi schimbe aspectul, influenţaţi de reţelele sociale. Peste un sfert ar apela la operaţii estetice

Un studiu recent arată că peste 50% dintre tinerii români vor să-şi schimbe aspectul fizic din cauza reţelelor de socializare. Ce îşi doresc mai exact tinerii în mediul online? 

de Angela Bertea

la 15.10.2024 , 07:43

Studiu: Jumătate dintre tineri vor să îşi schimbe aspectul, influenţaţi de reţelele sociale. Peste un sfert ar apela la operaţii estetice Studiu: Jumătate dintre tineri vor să îşi schimbe aspectul, influenţaţi de reţelele sociale. Peste un sfert ar apela la operaţii estetice

Potrivit unui studiu recent, aceştia și-ar dori să fie recunoscuți în mediul social online pentru personalitatea pe care o au, în principal. Dar şi pentru umorul şi sinceritatea lor, fără să le fie analizat aspectul fizic. Se pare că imaginea de sine a adolescenților și tinerilor este influențată destul de mult de activitatea lor pe rețelele de socializare, cei mai mulţi recunoscând că standardele ce țin de înfățișareaa fizica observate în mediul online le afectează stima de sine.

Doar 7% dintre tineri au declarat că platformele de socializare nu le afectează încrederea în sine, în timp ce peste o treime dintre ei simt că încrederea lor în sine este afectată semnificativ, iar 69% resimt stres, anxietate și neîncredere în sine tocmai din cauza presiunii legate de aspectul fizic în spaţiul online. Mai mult 64% au spus că evită uneori să se expună pe platformele de socializare de teamă comentariilor negative pe care le-ar putea primi sau folosesc filtre pentru a arăta mai bine. 19% dintre respondenți chiar s-au gândit să apeleze la operații estetice.

Studiul a fost făcut în perioada iulie-septembrie 2024 pe un eșantion de 100 de persoane cu vârste cuprinse între 12 și 20 de ani.

Articolul continuă după reclamă
Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Preferaţi să cumpăraţi aur sau să deschideţi conturi de economii?
Observator » Evenimente » Studiu: Jumătate dintre tineri vor să îşi schimbe aspectul, influenţaţi de reţelele sociale. Peste un sfert ar apela la operaţii estetice