Antena Meniu Search
x

Video Studiu: O treime din generaţia Z suferă de singurătate. Tinerii, mai anxioşi din cauza reţelelor sociale şi a incertitudinii economice

În ultima perioadă tot mai mulţi tineri din generaţia Z suferă de singurătate. Un studiu arată că 73% dintre cei cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani se simt mai singuri decât orice altă grupă de vârstă.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 05.08.2023, 10:50

Vezi și

Vorbim despre un fenomen care se înregistrează în special în ţările dezvoltate, acolo unde tinerii s-au izolat în ultima perioadă din cauza tuturor situaţilor care se întâmplă la nivel global şi au ajuns să creadă că se pot descurca de unii singuri.

De asemenea, faptul că această grupă de vârstă obişnuieşte să comunice şi să interacţioneze foarte mult online, au ajuns unii dintre ei să creadă că este suficient. Aceste interacţiuni online nu pot să înlocuiască necesitatea interacţiunilor şi a întâlnirilor emoţionale din realitate. Motiv pentru care ajung să aibă această senzaţie de singurătate mult mai profundă decât celelalte generaţii.

Experţii ne spun că aceste lucruri sunt şi din cauza faptului că în ultimii ani am avut pandemie, acum este şi război şi în acelaşi timp toate incertitudinile economice i-au făcut să aibă această stare de anxietate. Este cunoscută această generaţie şi drept una mai anxioasă decât toate celelalte. Costul vieţii îi sperie cel mai mult.

Tot un studiu ne arată că 47% din aceşti tineri se tem să ceară o mărire salarială sau să îşi schimbe locul de muncă. Cert este că vor avea nevoie de mult sprijin pentru a depăşi aceste temeri, spun specialiştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Studiu: O treime din generaţia Z suferă de singurătate. Tinerii, mai anxioşi din cauza reţelelor sociale şi a incertitudinii economice