Antena Meniu Search
x

Succes uimitor al unui român în vârstă de 23 de ani, la Salonul de invenţii de la Geneva

România este din nou pe podiumul Salonului de invenţii de la Geneva. Studentul Mihai Receanu, 23 de ani, a câştigat Premiul Special  al Organizației Mondiale pentru Proprietate Intelectuală a Naţiunilor Unite. Românul a fost premiat pentru o invenţie care monitorizeaza permanent instalaţiile electrice pentru predicţia defectelor şi evitarea incendiilor.  

Invenţia lui Mihai Receanu  a fost dezvoltată în cadrul Centrului European pentru Cercetare Aplicativă Interdisciplinara de la Otopeni, condus de Mircea Tudor, coautor la această lucrare, şi laureat în 2009 şi 2013 al Marelui Premiu, la Salonul de Invenţii de la Geneva. 

Premiul obţinut vineri de tânărul inventator Mihai Receanu este încă o dovadă că şcoala romaneasca de invenţii continuă să confirme creativitatea românilor în cele mai prestigioase competiţii de profil din lume. 

Mihai Receanu şi Mircea Tudor au vorbit, în exclusivitate la Antena 3, despre bucuria obţinerii acestui premiu.

Mihai Receanu: "Premiul a venit foarte neaţteptat, dar a răsplătit munca depusă. E un proiect care ridică securitatea electrică şi de incendiu în domeniul vehiculelor, aeronavelor şi orice instalaţii electrice similare industriale."

Mircea Tudor: "Premiul acesta e bine cotat, e pe podium oricum, într-o lsită, hai să spunem oficială, e pe poziţia a treia, în ponderea neoficială e al doilea premiu de la Geneva, după Grand Prix. Şi succesul e de două ori mai mare, pentru că inventatorul este foarte tânăr, 23 de ani. Peste 1100 de invenţii, deci, peste 1000 de participanţi au fost. Deci, o concurenţă foarte acerbă. În condiţiile acestea, reuşita confirmă încă odată şcoala românească de inventică."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Succes uimitor al unui român în vârstă de 23 de ani, la Salonul de invenţii de la Geneva