Antena Meniu Search
x

Video "Sunt condamnat pentru două omoruri". Deținuți periculoși, unii închiși pentru crime, învață cum se fac volane, într-o fabrică din Oradea

De mai bine de o săptămână, 15 deţinuţi din Penitenciarul Oradea, unii condamnaţi pentru crime, se bucură de libertate. E drept, prin muncă. Lucrează într-o fabrică ce produce volane pentru cele mai mari brand-uri de mașini de lux, din lume. Este un câştig şi pentru firmă, spune patronul, dar şi pentru deţinuţi. El are acum forţă de muncă, iar condamnaţii mai multe vizite, pachete suplimentare, şi zile tăiate din sentinţă.

de Georgiana Botez

la 25.05.2023, 07:50

Vezi și

Chiar şi la muncă, cei 15 deţinuţi sunt supravegheați de polițiștii de la penitenciar. 

Gyula Lazăr, condamnat: Sunt condamnat pentru două omoruri la o pedeapsă de 28 de ani.

Bărbatul de 37 de ani spune că este pentru prima dată, după 13 ani, când părăseşte închisoarea pentru a munci: Am beneficii financiare şi zile câştig să pot să mă liberez cât mai repede.

Mihai Feneșan, 48 ani: La 4 zile lucrate, la 8 ore pe zi, se dă o zi câştigată.

Pe acelaşi subiect

Vor să revină în fabrică şi după ce îşi ispăşesc sentința

Iar unii dintre ei vor să revină la muncă în fabrică şi după ce îşi ispăşesc sentința.

David Horvad, condamnat: Mai am 45 de zile. Vreau să continui aici când mă eliberez. Sunt bune şi condiţiile, e bun şi salariu. 

Dacă deţinuţii se bucură de libertatea pe care le-o oferă munca, angajatorul e mulţumit că are mână de lucru, în condiţiile în care există oricum deficit de personal. 

Reporter: Cum se descurcă?

Valeriu Trip, fondator companie: Foarte bine, foarte bine. Sunt cuminţi, sunt ascultători.  

În fabrica din Oradea sunt făcute zilnic câte 3.000 de volane îmbrăcate în piele, care sunt apoi exportate în America, Asia și în Vestul Europei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "Sunt condamnat pentru două omoruri". Deținuți periculoși, unii închiși pentru crime, învață cum se fac volane, într-o fabrică din Oradea