Antena Meniu Search
x

30 de suspecți de infecție cu noul coronavirus au plecat în vacanță pe litoral

Inconştienţa unei tinere a declanşat anchete în două judeţe. Fata din Vaslui a plecat la mare cu prietenii, deşi aştepta rezultatul unui test covid. Pentru că testul a ieşit pozitiv, alte 30 de persoane sunt acum suspecte. Culmea, tatăl adolescentei lucrează la Serviciul de Ambulanţă Vaslui.

de Redactia Observator

la 05.08.2020, 21:52

Vezi și
  • Suspecții sunt contacți ai unei tinere care s-a infectat după ce ar fi participat la o petrecere de majorat.
  • Toți suspecții au intrat în izolare.

O tânără a decis să meargă în vacanţă, deşi tocmai aştepta rezultatele testului COVID. Când au venit rezultatele, fata era deja la mare. Iar testul era pozitiv. Aseară târziu, un microbuz a transportat o parte din grup înapoi în Vaslui. 

Angelica Gramaticu, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Bârlad: În cursul nopţii precedente au fost aduşi 17 pacienţi din zona litoralului, dintre aceştia 17, 12 sunt minori, iar opt prezintă simptome sugestive de infecţie cu Sars-Cov 2. Toţi cei 17 sunt contacţi ai unui caz confirmat.

Azi, încă un microbuz a preluat alţi 12 adolescenţi care vor intra la izolare. Autorităţile spun că responsabilitatea cade pe umerii părinţilor, care nu au făcut nimic pentru copii. 

George Sergiu Niculescu, prefectul județului Constanța: Părinții trebuiau să testeze copiii, să-şi ia toate măsurile ca aceștia să plece pe litoral în siguranță din punct de vedere medical.

Localnicii nu sunt însă îngrijoraţi că ar putea izbucni un focar în Costineşti. Sunt revoltaţi însă de faptul că nimeni nu s-a interesat de soarta adolescenţilor închişi în pensiuni: "De ieri, de când a venit DSP-ul şi a întocmit procese verbale şi i-a amendat, nu i-a întrebat nimeni ce mănâncă, ce beau, le-a spus să nu iasă din curte. Aşa stau, ca animalele".

Angajaţii DSP Constanţa fac acum anchetă pentru a afla cu câţi oameni au intrat tinerii în contact. Probleme grave s-au descoperit şi la pensiuni. 

George Sergiu Niculescu, prefect Constanţa: Nu se respectau distanțări, nu existau materiale dezinfectante, nu exista purtarea măștii în acele locații, deci pur și simplu nu se respecta nimic acolo. 

Administratorii a două dintre cele trei vile în care tinerii au stat cazați au fost amendați cu 10 mii de lei fiecare, iar activitatea turistică a fost interzisă.

Adolescenta testată pozitiv ar fi fost infectată la sfârşitul lunii iulie, atunci când a participat la o petrecere de majorat alături de alte 45 de persoane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » 30 de suspecți de infecție cu noul coronavirus au plecat în vacanță pe litoral