Antena Meniu Search
x

Video Sute de angajaţi ai BNR, evacuaţi după ce un fum gros a cuprins instituţia. Un generator vechi a provocat panica

Alarmă la Banca Națională a României. Sute de angajaţi au fost evacuaţi după ce un fum dens a inundat instituţia. Pompierii spun ca de vina pentru panica au fost o pană de curent şi un generator vechi.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 14.03.2023, 20:11

Vezi și

În jurul prânzului, Centrul Istoric al Capitalei a fost invadat de zeci de pompieri. Mai multe apeluri la 112 semnalau un fum dens care a învăluit mai multe birouri din Banca Naţională. Oamenii s-au temut că e un incendiu în clădirea unde este depozitată averea ţării. Sute de angajaţi ai BNR au fugit în stradă. Din fericire a fost o alarmă falsă: nu a ars nimic. Fumul a ieșit de la un generator care a fost pornit după o pană de curent.

Avaria de curent a durat aproximativ o oră

"Până am identificat sursa cei care erau în partea generatoarelor au ieşit din bancă pentru a evita orice problemă. Sursa era acest generator pe motorina care scotea fum nu era un incendiu dar n-a mai fost utilizat de f multa vreme. N-am mai avut de foarte multa vreme pana de curent şi de aceea nici generatorul respectiv nu a mai fost utilizat de foarte multă vreme", a declarat Dan Suciu, purtător de cuvânt BNR.

"Echipajele de pompieri au efecuat verificari in spatiile interioare unde nu au fost identificate alte problme. in urma acestui eveniment nu au fost persoane ranite", a declarat Ana Covașniuc, sublocotenent ISU Bucureşti. Avaria de curent a durat aproximativ o oră, iar acrtivitatea instituţiei nu a fost afectată, anunţă reprezentanţii BNR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Sute de angajaţi ai BNR, evacuaţi după ce un fum gros a cuprins instituţia. Un generator vechi a provocat panica