Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sute de evrei ultraortodocși vin să se roage la sinagoga din Sighetu Marmației. Comunitatea hasidică şi-a dat întâlnire în România

Sute de rabini din toată lumea participă în aceste zile la întâlnirea anuală a comunităţii hasidice care se ţine în România, la Sighetu Marmaţiei. 

de Redactia Observator

la 02.08.2024 , 14:44

Este vorba despre 400 de evrei ultraortodocşi care se vor ruga la Sinagoga ridicată de șeful dinastiei iudaice ultraortodoxe din Brooklyn. Lăcaşul de cult care a fost inaugurat în urmă cu trei ani a fost construit în ţara noastră pentru că bunicul acestuia era născut în România, chiar la Sighetu Marmaţiei. 

Invitaţii la evenimentul de amploare au sosit pe aeroporturile din Cluj şi Satu Mare. Pentru comunitatea locală din Sighetu Marmaţiei, pelerinajul anual înseamnă câştiguri financiare de sute de mii de dolari. Ca în fiecare an, evenimentul vine cu măsuri de securitate suplimentare. 

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Sute de evrei ultraortodocși vin să se roage la sinagoga din Sighetu Marmației. Comunitatea hasidică şi-a dat întâlnire în România