Antena Meniu Search
x

Video Sute de români au mers în Ungaria pentru a asista la slujba ţinută de Papa Francisc. Maria a cerut ajutor divin pentru BAC: "Mulţumesc că se roagă să avem note bune"

Peste 100.000 de pelerini au asistat la slujba ţinută de Papa Francisc la Budapesta. Printre credincioşii care l-au ascultat s-au numărat şi sute de români, mulţi dintre ei ajunşi cu trenul cu puţin timp înainte de începerea Liturghiei. Este ultima zi pe care Suveranul Pontif o petrece în Ungaria.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 01.05.2023, 08:02

Vezi și

Geza şi prietenii săi au petrecut 16 ore în tren, cu gândul că îl vor vedea de aproape pe Suveranul Pontif. "Să fim alături, să ne rugăm împreună cu Sfântul Părinte este ceva deosebit, poate uneori unic în viaţă să te întâlneşti cu astfel de ocazii", a declarat Geza. "Această vizită este atât de importantă pentru centrul şi estul Europei încât trebuie să îi dăm semn că nu numai cei de aici îl aşteaptă şi îl iubesc", spune un alt credincios.

Papa Francisc şi-a încheiat vizita de 3 zile în Ungaria, cea de-a 41-a ca suveran Pontif

Şi Maria a mers special la Budapesta pentru că are anul acesta Bacalaureatul şi a vrut să ceară ajutor divin. "Mulţumesc că se roagă pentru noi pentru toţi, mulţumesc că se roagă să fim sănătoşi cu toţii, că se roagă pentru cei tineri, să avem note bune, să trecem Bacul cu toţii", a declarat Maria. Cu toţii au pornit spre Piața Kossuth Lajos pentru a participa la Sfânta Liturghie. La ora 9, Papa Francisc a trecut prin mijlocul mulţimii cu papamobilul, în aplauzele şi uralele tuturor celor veniţi.

Ca şi în celelalte două zile pline de vizite la Budapesta, cu sănătatea şubredă şi vizibil slăbit, Papa s-a deplasat doar în scaun cu rotile. Cu toate acestea, a vorbit despre suferinţele semenilor săi. "E trist şi dureros să vezi uşi închise. Uşile închise ale indiferenţei noastre faţă de cei care suferă şi sunt afectaţi de sărăcie. Uşile închise pentru străini, pentru cei diferiţi, pentru migranţi şi pentru săraci", a spus Papa Francisc.

Sunt peste 100 000 oameni veniţi să îl vadă pe Papa în faţa Parlamentului maghiar, şi spun cei de aici, rare sunt momentele în care această piaţă se umple până la refuz. Din motive de siguranţă, mulţi credincioşi nu au mai fost lăsaţi să intre, dar au rămas la garduri pe strazile din apropiere, unde urmăresc slujba pe ecrane uriaşe. Printre ei şi Orsolya care îl vede pe Papă pentru prima dată şi a venit să se roage pentru sănătatea rudelor. "Nici nu stiu sa imi exprim sentimentele care ma napadesc acum, dar este foarte inaltator pt mine. Mai ales locul, chiar daca nu putem fi mai aproape de el", a declarat Orsolya. În urale şi aplauze, Papa Francisc şi-a încheiat vizita de 3 zile în Ungaria, cea de-a 41-a ca suveran Pontif.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Sute de români au mers în Ungaria pentru a asista la slujba ţinută de Papa Francisc. Maria a cerut ajutor divin pentru BAC: "Mulţumesc că se roagă să avem note bune"