Video Taberele de aventură, o alternativă pentru copiii crescuți la oraș. Părinții trebuie să scoată din buzunare 400 de euro pentru o astfel de vacanță
Totuşi, ce facem vara cu cei mici? Este o întrebare des întânită pe buzele părinţilor, aşa că astăzi venim în întâmpinare dumneavoastră cu o propunere - taberele de aventură. Ce se întâmplă mai exact în cadrul unei astfel de tabere, dar şi care este vârsta minimă la care ne putem lăsa copilul într-un astfel de loc.
Evelina are 13 ani şi vine în taberele de aventură încă de când avea 7 ani.
Evelina: Mi se pare foarte distractiv mai ales ca apucam sa facem tot felul de chestii care chiar ne-ar putea ajuta în viața de zi cu zi. Mie cel mai mult îmi plac activitățile de survival și mi-a plăcut foarte mult escalada.
Taberele de aventură, o alternativă pentru copiii crescuți la oraș
Nardy Boltasu, trainer: Ne-am gândit că avem o experienţă foarte bogată în acest domeniu şi în special experienţă militară. Copiii nu mai au acces la aceste activităţi mai ales cei care trăiesc în mediul urban şi am hotărât să transmitem tot ce am acumulat noi în aceşti ani de experienţă către ei să îi poată ajuta să se descurce în orice condiţii.
- Cum arată o zi la taberele urbane pentru copii din București. Părinții îi pot trimite o săptămână într-o...
- Tabere şcolare închise în pandemie, cu lacătul pus şi în vacanţa de vară 2023 din lipsă de fonduri. "Pe zi...
- Vacanța de vară, în tabere de vară. Ce opțiuni au părinții care nu au cu cine să își lasă copiii
Copiii nu au acces la telefoane pe tot parcursul zilei şi fac activităţi care le dezvoltă atât spiritul de echipă, cât şi cel de supravieţuire. Printre ele, şi tehnicile de căţărare.
Mihaela Tiplea, trainer: Au nevoie de foarte mult sprijin pentru ca ziua de astăzi nu le oferă prea multe activități și atunci sunt limitați și în momentul în care noi îi aducem aici într-un loc mai sălbatic au nevoie de susținere. Să nu implice foarte mult efort, să fie foarte antrenant și foarte interesant. Și atunci partea de stâncă chiar dacă oferă o oarecare senzație de teamă, la sfârșit totul este bine și partea de supraviețuire este foarte interesantă pentru ei pentru că învață să își facă adăpostul, învață să se descurce în natură și ulterior aplică cunoștintele astea.
Reporter-Nadia: Ce îţi place Nadia cel mai mult în tabără?
- Pentru că dimineaţa mă trezesc, mă duc pe balcon şi e o privelişte superbă.
În cele 6 zile de tabără, micii aventurieri descoperă busola, tehnici de supravieţuire în munţi şi munca în echipă.
Nardy Boltasu, trainer: Ne bazăm pe 3 elemente în principal şi ar fi aşa - aventură, explorare şi supravieţuire. Vârsta minimă este de 6 ani şi maximă să spunem undeva la 15 ani.
Preţul pentru o astfel de tabără pentru copii poate ajunge până la 400 de euro.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰