Antena Meniu Search
x

Video Tablouri ale marilor artişti români, dispărute fără urmă după ce au fost vândute fără ştirea proprietarului. Prejudiciu de 230.000 de euro

Mai multe tablouri celebre au dispărut dintr-o galerie de artă din Bucureşti şi sunt date acum în urmărire internaţională. Din primele informaţii, chiar administratorul galeriei de artă ar fi plecat acasă cu operele şi le-ar fi vândut. Vorbim de tablouri semnate de mari pictori români, printre care Luchian, Grigorescu şi Tonitza.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 12.01.2022, 14:31

Vezi și

Prejudiciul ajunge la aproape 230.000 de euro. Totul s-a întâmplat în perioada decembrie 2020 şi iunie 2021, când posesorul mai multor tablouri semnate de artişti celebri precum Grigorescu, Tonitza sau Pallady a decis să le ducă la o galerie de artă pentru a fi vândute în regim de consignaţie.

Tablouri vândute fără ştirea proprietarului

Casa de licitaţie le-ar fi vândut fără ştirea proprietarului şi fără să-i dea banii ulterior. Ieri poliţiştii au descins la casa administratorului Casei de licitaţie şi acum este reţinut.

Vorbim de directorul executiv al companiei, un om cu experienţă de 15 ani în acest domeniu, care începând cu anul 2016 a preluat conducerea companiei. 

Până în acest moment, poliţiştii nu ştiu unde se află tablourile, dar sunt date în urmărire internaţională. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Tablouri ale marilor artişti români, dispărute fără urmă după ce au fost vândute fără ştirea proprietarului. Prejudiciu de 230.000 de euro