Antena Meniu Search
x

Video "Tata, arde în spate!" Coşmarul pe care îl trăiesc zilnic 25 de familii care stau lângă Gara Basarab. Un incendiu violent a distrus 12 vagoane dintr-un foc

Nepăsarea de la Căile Ferate pune vieţi în pericol. Un incendiu violent a curprins aseară mai multe vagoane dezafectate şi părăsite lângă Gara Basarab din Bucureşti, iar focul a ameninţat zeci de familii. Speriaţi de moarte, localnicii au alergat să stingă flăcările, ca să nu îi cuprindă şi pe ei. Vagoanele abandonate au devenit adăpost pentru oamenii străzii şi, probabil, de la ei a pornit şi incendiul. Observator a tras un semnal de alarmă şi în primăvară, când am arătat dezastrul de sub nasul autorităţilor. 

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 30.12.2022, 19:58

Vezi și

Chibac Vasile, proprietar: Mă jucam cu nepoata mea în sufragerie şi, deodată, vine fiica mea şi zice: "Tata, arde în spate!" 

Ovidiu Bălulescu, proprietar: M-au anunţat că-mi ia foc casa. Să vin repede că-mi ia foc casa pentru că zburau scântei de la vagoanele care ardeau în curte la mine. Am venit în fugă, am pus mâna pe furtun şi am început să stropesc gardul, să stropesc frunzele din curte să nu se aprindă. 

Daniel Vasile - purtătot de cuvânt ISUBIF: Au fost afectate de incendiu 12 vagoane cu ardere foarte puternică, degajare de fum, cu pericol de propagare către cele 20-25 de vagoane care erau în componenţa celor două garnituri. 

Coşmarul pe care îl trăiesc zi de zi 25 de familii 

Pe acelaşi subiect

Emoţii cu repetiţie pentru bucureştenii care locuiesc lângă Gara Basarab. 25 de familii trăiesc cu teamă, zi de zi, că pot să rămână fără case. Sunt vecini cu nepăsarea. CFR Călători are, în mijlocul Bucureştiului, un cimitir de fiare vechi de care nu s-a interesat în ultimul deceniu. 

Greta Neagu, reporter Observator: Priviţi ce se află în centrul Capitalei, în aceste vagoane abandonate de CFR, care au devenit de-a lungul anilor case pentru oamenii străzii. Materiale de construcţii, cauciuc, jucării, resturi menajere. Practic un incident ca cel de aseară se poate repeta oricând, şi nu mai este o surpriză pentru oamenii care locuiesc la doi paşi de aceste vagoane. 

Ovidiu Bălulescu, proprietar: Ăsta e unul dintre motivele pentru care a putut să ia foc. S-au încălzit în interior sau mai dau foc ca să ardă tot materialul neferos, să ia fierul şi să-l vândă la fier vechi. Este şi plin de şobolani. Este un pericol sanitar aici. 

Chibac Vasile, proprietar: E ca-n junglă. Zău, dacă nu. Hai să facem un tur, aşa, să vedeţi cum e jungla Bucureştiului zilei de astăzi. 

În urmă cu jumătate de an, responsabilii de la Căile Ferate spuneau că au început să ia măsuri. La fel susţin şi acum. Doar că nimic nu s-a schimbat.

Adrian Vlaicu, CFR Călători: Procesul de valorificare este în curs. Se vor scoate în continuare loturi de vagoane pentru a fi tăiate şi valorificate. În cursul acestui an au fost circa trei licitaţii care s-au adjudecat, cu vânzare de loturi de vagoane. 

Chibac Vasile, proprietar: Niciodată. Cred că mor şi niciodată nu o să scap de asta. 

350 de vagoane din parcul CFR Călători au o vechime de peste 40 de ani şi urmează să fie duse şi ele la casat.  Şi în alte oraşe mari sunt astfel de probleme. La Iaşi, 900 de vagoane zac pe un teren care aparţine companiei naţionale de căi ferate. La fel se întâmplă la Timişoara şi Constanţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » "Tata, arde în spate!" Coşmarul pe care îl trăiesc zilnic 25 de familii care stau lângă Gara Basarab. Un incendiu violent a distrus 12 vagoane dintr-un foc