Antena Meniu Search
x

Video Incendiu violent în Gara Basarab. Două trenuri, mistuite de flăcări în doar câteva minute

Un incendiu puternic a mistuit, seara trecută, depoul de vagoane dezafectate din Gara Basarab. Două garnituri de tren, aflate una lângă alta în zona de triaj de pe Calea Giulești, au fost înghițite de flăcări în doar câteva minute. Vagoanele părăsite erau folosite de oamenii străzii pe post de locuințe. Din fericire, nu au existat victime.

de Redactia Observator

la 30.12.2022, 09:46

Vezi și

Cele două trenuri aveau în componenţă aproximativ 25 de vagoane. Flăcările au afectat inițial 5 dintre acestea, însă vâlvătaia s-a extins cu repeziciune, iar în câteva minute, 12 vagoane au fost înghiţite de foc. "Comandantul intervenției a analizat şi posibilitatea de a trimite un mesaj prin sistemul RO-ALERT", a declarat Daniel Vasile - purtător de cuvânt ISUBIF. Pompierii au intervenit cu 15 autospeciale cu apă şi spumă, însă intervenţia a fost îngreunată din pricina faptului că acestea au ajuns foarte greu în zona de triaj.

Vagoanele sunt folosite drept adăpost de oamenii străzii

Depoul plin de trenuri abandonate arată ca unul de fier vechi. Vagoanele sunt folosite drept adăpost de oamenii străzii, iar când aceştia vor să se încălzească, pericolul producerii unui incendiu este întotdeauna foarte mare. "În aceste vagoane dezafectate se aflau şi materiale depozitate, mase plastice, lemn şi alte materiale, care în mod cert au influenţat modul de dezvoltare a incendiului", a declarat Daniel Vasile - purtătot de cuvânt ISUBIF.

Este al treilea an consecutiv când în cimitirul de vagoane vechi izbucneşte un incendiu. În primăvara acestui an, reprezentanții CFR Călători erau optimişti. Promiteau o inventariere a vagoanelor şi faptul că multe dintre epave vor ajunge la casat. "Problema vagoanelor vechi e o problemă care vine de ani de zile. Nu e de acum, nu e ceva nou, nu este din prezent. Este de vreo 20, 30 de ani. Dar acum CFR Călători a hotărât că se ocupe de ele", a declarat Ada Meseşan – purtător de cuvânt CFR Călători. Când și cum, nimeni nu știe încă. Ne aflăm la sfârşitul anului, iar până acum, toate șansele de modernizare s-au făcut... scrum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Incendiu violent în Gara Basarab. Două trenuri, mistuite de flăcări în doar câteva minute