Antena Meniu Search
x

Video Teodosie, la judecata Sfântului Sinod. Arhiepiscopul Tomisului va fi judecat pentru "tulburarea păcii din viața Bisericii" și "răzvrătire"

Scandal uriaş în Biserica Ortodoxă, unul fără precedent chiar: Arhiepiscopul Tomisului ajunge la judecata Sfântului Sinod! Teodosie va fi judecat pentru "tulburarea păcii din viața Bisericii" și "răzvrătire". Anunţul Patriarhiei vine după un nou şir de declaraţii controversate. Înaltul prelat susţine că mariajul cu o persoană divorţată este adulter şi insistă pentru ridicarea Arhiepiepiscopiei Tomisului la rang de mitropolie. 

de Redactia Observator

la 09.02.2024, 20:49

Vezi și

Teodosie: Dacă a vrut ea să divorţeze, cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter. 

Teodosie va fi judecat pentru "tulburarea păcii din viața Bisericii" și "răzvrătire"

Este ultima declaraţie controversată a Înaltpreasfințitului Teodosie, dintr-un lung şir. Mai marii Bisericii si au pierdut răbdarea, il cheamă la judecata Sfântului Sinod. 

"Încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viața Bisericii și a societății prin acte de răzvrătire, indisciplină și presiune publică vor fi înscrise pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Sfântului Sinod." sursa: Cancelaria Sfântului Sinod

Pe acelaşi subiect

Problema ridicării Arhiepiscopiei Tomisului la rang de Mitropolie "Întrucât nicio eparhie vecină cu Arhiepiscopia Tomisului nu dorește să intre în componența unei viitoare Mitropolii a Tomisului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Teodosie insistă cu înverșunare ca doar eparhia pe care o păstorește să devină mitropolie.  sursa: Cancelaria Sfântului Sinod

Miza scandalului e uriaşă pentru IPS Teodosie. Doar asa poate inaltul prelat sa spere ca intr o zi va ajunge ajunge patriarhul bisericii ortodoxe. Reacţia Bisericii vine la mai puţin de 24 de ore de când Înaltpreasfințitul Teodosie a afirmat că bărbatul care se căsătoreşte cu o femeie divorţată comite adulter

Teodosie: Dacă nu o aduceţi la biserică, ce parteneriat să faceţi? Este un calvar. Nu poţi să te căsătoreşti! 

Arhiepiscopul Tomisului  vrea si o anchetă printre preoţii care împărtăşesc pe toată lumea. 

Teodosie: Ce facem când preotul nostru împărtăşeşte pe toţii, indiferent că trăiesc în concubinaj, că fumează etc.?  Doamne fereşte!  Nu am auzit aşa ceva, dar e bine să atenţionăm, să vedem cui aparţine.

Printre credincioşi, opiniile Înaltpreasfinţitului duc la confuzie. 

Bărbat: El poate să declare ce crede de cuviinţă. O fi fost păcat pe vremea lui, dar acum sunt alte timpuri şi ne adaptăm. De ce să fie păcat?

Femeie: Cred că aşa acceptă canoanele bisericii, să fie văduvă.

Tânăr: O fi păcat pentru el, pentru Biserică, oricum ei fac ce vor, nu?

Pe rolul instanţelor de judecată, numele Arhiepiscopului Tomisului apare în mai multe dosare. Astăzi, Teodosie a fost din nou în faţa magistraţilor, într-un caz în care vrea să i se interzică unui jurnalist să mai scrie despre el. 

Într-un alt dosar, deschis de DNA cu doar două luni în urmă, Teodosie este urmărit penal. Este acuzat de cumpărare de influenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Teodosie, la judecata Sfântului Sinod. Arhiepiscopul Tomisului va fi judecat pentru "tulburarea păcii din viața Bisericii" și "răzvrătire"