Antena Meniu Search
x

Video Mărturie de coșmar după atacul în stil mafiot. Tiberiu Boșutar: M-au dezbrăcat în pielea goală. Au spus că mă trag legat de mașină până rămâne doar piciorul

Doi jurnalişti şi activistul de mediu Tiberiu Boșutar, care filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri din România, au fost bătuţi de aproximativ 20 de persoane într-o pădure din Suceava. Boșutar a declarat că „atacat și bătut de sistem”, potrivit News Bucovina. 

de Redactia Observator

la 17.09.2021, 14:10

Mărturie de coșmar după atacul în stil mafiot. Tiberiu Boșutar: M-au dezbrăcat în pielea goală. Au spus că mă trag legat de mașină până rămâne doar piciorul
Mărturie de coșmar după atacul în stil mafiot. Tiberiu Boșutar: M-au dezbrăcat în pielea goală. Au spus că mă trag legat de mașină până rămâne doar piciorul

Tiberiu Boșutar a povestit că a mers alături de doi jurnaliști pentru a filma un documentar despre tăierile ilegale de păduri din România. Cei trei au fost atacați de mai mulți indivizi, cu topoare și răngi, iar echipamentele au fost distruse. De asemenea, două dintre victime şi-au pierdut cunoştinţa în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei.

„Am sunat un agent forestier să cheme silvicultorul de la cantonul unde am ajuns că avem o suspiciune. E silvicultor care ne-a mai atacat de câteva ori. Au venit zeci. Aproape toți aveau topoare și răngi”, a spus Boșutar care a menționat că aceștia au spart toate echipamentele. „Mă cheamă localnicii, mă îndrumă agenții economici și mă bat silvicultorii”.

Tiberiu Boșutar nu a vrut să spună cine l-a atacat pentru că i s-a transmis că îi este cunoscută familia și unde stă, dar că atacatorii sunt cunoscuți de polițiști.

„Mi-au spus că dacă scot o vorbă vin peste mine la Moldovița”, a spus activistul. „Cel care m-a bătut cel mai tare le-a spus polițiștilor că data viitoare mă leagă de mașină și mă trage până rămâne doar piciorul”, a completat victima. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tiberiu Boșutar: M-au dezbrăcat în pielea goală

Boșutar a mai adăugat că nu este vorba de un caz izolat, ci "de un sistem care ne pune piciorul pe cap”. Bărbatul a povestit că a fost forțat de atacatori să se dezbrace complet. 

„M-au dezbrăcat în pielea goală, au spus că mașina rămâne acolo și m-au trimis în fundul gol să merg acasă. Asta am trăit eu azi. Nu reclam un pădurar. Reclam un sistem depășit de situație. Nu mor eu din asta și nu mă las”, a mai spus Boșutar. "E interesant că proprietarul nu a spus nimic. Singurii care ne-au bătut au fost pădurarii și i-am recunoscut că și în anii trecuți aceeași oameni ne-au amenințat și ne-au bătut. Probabil că, data viitoare veți vorbi cu familia dacă țara nu înțelege despre ce e vorba”, a mai spus Boșutar.

„Eu sunt pe targă și colegul meu e pe targă, dar România e până la brâu în mormânt pentru că sistemul este învins de niște șmecheri”, a mai spus Boșutar, potrivit NewsBucovina.ro.

Reacția ministrului Mediului

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat că Garda Forestieră Suceava a pornit un control în ocolul silvic în care un jurnalist și un activist de mediu au fost bătuți de aproximativ 20 de persoane. Nu putem accepta asemenea fapte reprobabile, a explicat ministrul Mediului.

„Lucrurile au ajuns însă mult prea departe! Nu putem accepta asemenea fapte reprobabile, care pun în pericol integritatea și chiar viața celor care apără pădurea. Condamn orice agresiune de acest fel și îmi doresc ca toți autorii acestor fapte împotriva activistului Tiberiu Boșutar și a jurnaliștilor care îl însoțeau să fie identificați și să suporte consecințele legale maxime. Iar dacă se va confirma că o parte dintre agresori sunt personal silvic, ei trebuie să fie excluși imediat din această breaslă. Le cer tuturor structurilor din sistemul silvic și de mediu să ofere cooperare totală organele de anchetă penală și să ofere întreg sprijinul pentru identificarea și sancționarea vinovaților. Garda Forestieră Suceava a pornit deja un control în acea zonă, iar orice abatere de la legislația silvică identificată va fi drastic sancționată", a explicat Tánczos Barna.

Cinci persoane, audiate

Cinci persoane sunt audiate la Poliția Vatra Dornei, în urma atacului petrecut într-o pădure din județul Suceava. Un activist de mediu şi doi jurnalişti, care făceau un reportaj despre tăierile ilegale de păduri, au fost bătuți cu bestialitate de aproximativ 20 de persoane. Printre victime se numără şi un localnic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Mărturie de coșmar după atacul în stil mafiot. Tiberiu Boșutar: M-au dezbrăcat în pielea goală. Au spus că mă trag legat de mașină până rămâne doar piciorul