Antena Meniu Search
x

Video Tinerii din maşina făcută praf la Vâlcea, lăsaţi să moară de un martor care a văzut accidentul şi nu a sunat la 112

Doi tineri au murit la Măciuca, în Vâlcea, după ce mașina în care se aflau s-a lovit violent într-un copac. Şoferul a pierdut controlul volanului, moment în care mașina a ieșit în afara părții carosabile, apoi s-a răsturnat în pădure.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 18.03.2021, 15:04

Vezi și

Toată tragedia s-a petrecut sub ochii unui sătean din Măciuca, iar omul deşi a văzut totul, nici măcar nu s-a sinchisit să intervină în vreun fel, nici măcar să sune la 112 să anunţe tragedia. Pur şi simplu a plecat.

Un martor a văzut accidentul mortal de la Măciuca, dar l-a ignorat

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Bălcești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești, anunţă că au continuat cercetările în cauza de penală de ucidere din culpă, după ce în noaptea de 13/14 martie a.c., pe raza satului Botorani, comuna Măciuca, a avut loc un accident rutier în urma căruia a rezultat decesul a două persoane. Polițiștii au identificat un bărbat de 38 de ani, din comuna Măciuca, care în noaptea de 13/14 martie a.c., deși ar fi luat la cunoștință de producerea  evenimentului rutier, nu ar fi acordat ajutor victimelor și nici nu a anunțat organele abilitate de producerea accidentului. 

Pe acelaşi subiect

IPJ Vâlcea: "În urma probatoriului administrat, organele de cercetare penală au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului, acesta fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Bărbatul urmează a fi prezentat magistraților pentru dispunerea de măsuri legale"

Potrivit unor surse, martorul care nu a anunţat accidentul se afla undeva în urma maşinii în care au murit cei doi tineri. El s-ar fi întâlnit  cu victimele accidentului cu ceva timp înainte, apoi au plecat cu toţii spre casă, în maşini separate. După producerea accidentului, deşi a văzut cât ce s-a întâmplat, a ales să ignore totul şi nici măcar nu a sunat la 112, pur şi simplu continuându-şi drumul spre casă. Potrivit Codului Penal, omisiunea de a da ajutorul necesar sau de a anunţa de îndată autorităţile de către cel care a găsit o persoană a cărei viaţă, integritate corporală sau sănătate este în pericol şi nu are putinţa de a se salva se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

UPDATEMotivul pentru care martorul a ales să nu încerce să salveze două vieţi ar fi fost băutura. Potrivit unor surse, atât martorul cât şi cei doi tineri ar fi băut împreună, apoi au plecat acasă, fiecare cu maşinile lor. La un moment dat, s-a întâmplat accidentul rutier, iar bărbatul şi-a continuat drumul spre casă şi a ales să-şi lase tovarăşii de pahar să moară ca să nu fie prins băut la volan. Permisul auto se pare că a fost mai important decât viaţa a două persoane, pe care poate că ar fi putut să le salveze cu un singur apel la 112. Ce a fost în mintea omului în acel moment şi de ce a decis să aleagă varianta cea mai groaznică posibilă nimeni nu poate spune, poate s-a gândit că amicii lui vor scăpa cu viaţă şi el nepedepsit pentru conducere sub influenţa alcoolui, însă rezultatul deciziei sale a fost unul dezastruos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Tinerii din maşina făcută praf la Vâlcea, lăsaţi să moară de un martor care a văzut accidentul şi nu a sunat la 112