Antena Meniu Search
x

Video Motivul pentru care martorul la accidentul din Vâlcea i-a lăsat pe cei doi tineri să moară. El nu a intervenit, nu a sunat la 112, a plecat acasă

Un bărbat care a văzut cu ochii lui momentul accidentului cu doi morţi de la Măciuca n-a spus nimic, n-a anunţat pe nimeni şi pur şi simplu a plecat acasă.

De Redactia Observator la 18.03.2021, 15:25
Martorul la accidentul mortal nu a anunţat pe nimeni, deşi a văzut ce s-a întâmplat. Nici măcar nu a sunat la 112 - ISU Vâlcea

Doi tineri au murit într-un accident rutier, la Măciuca, în Vâlcea. Amândoi se aflau în maşina care a ieşit de pe şosea la un moment dat şi s-a răsturnat în afara şoselei, lovind violent un copac.

Ar fi putut să-şi salveze prietenii, dar nu a făcut-o

În spatele maşinii celor doi se afla un bărbat, într-o altă maşină, un prieten al celor doi tineri, care, deşi a văzut accidentul, a ales să ignore totul şi să-şi continue drumul spre casă. Nu a oprit să vadă ce s-a întâmplat cu cei doi, nu a sunat la 112, pur şi simplu a plecat acasă. Potrivit unor surse, se ştie deja motivul pentru care martorul nu a oprit să ajute. Accidentul a fost anunţat, până la urmă, la 112, de către un alt participant la trafic, care a observat maşina ieşită în decor şi urmele proaspete de accident. Omul a făcut tot ce a putut pentru a ajuta.

După patru zile, în urma anchetei pe care a demarat-o Poliţia pentru a afla cum s-a petrecut accidentul, martorul care a ales să nu ajute doi tineri pe moarte a fost identificat şi reţinut. "Polițiștii din cadrul Poliției orașului Bălcești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești, anunţă că au continuat cercetările în cauza de penală de ucidere din culpă, după ce în noaptea de 13/14 martie a.c., pe raza satului Botorani, comuna Măciuca, a avut loc un accident rutier în urma căruia a rezultat decesul a două persoane. Polițiștii au identificat un bărbat de 38 de ani, din comuna Măciuca, care în noaptea de 13/14 martie a.c., deși ar fi luat la cunoștință de producerea  evenimentului rutier, nu ar fi acordat ajutor victimelor și nici nu a anunțat organele abilitate de producerea accidentului"

Fapta martorului, una deosebit de gravă, nu a rămas nesancţionată, iar în urma probatoriului administrat, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului, acesta fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Bărbatul urmează a fi prezentat magistraților pentru dispunerea de măsuri legale.

Motivul pentru care i-a lăsat să moară

Motivul pentru care martorul a ales să nu încerce să salveze două vieţi ar fi fost băutura. Potrivit unor surse, atât martorul cât şi cei doi tineri ar fi băut împreună, apoi au plecat acasă, fiecare cu maşinile lor. La un moment dat, s-a întâmplat accidentul rutier, iar bărbatul şi-a continuat drumul spre casă şi a ales să-şi lase tovarăşii de pahar să moară ca să nu fie prins băut la volan. Permisul auto se pare că a fost mai important decât viaţa a două persoane, pe care poate că ar fi putut să le salveze cu un singur apel la 112. Ce a fost în mintea omului în acel moment şi de ce a decis să aleagă varianta cea mai groaznică posibilă nimeni nu poate spune, poate s-a gândit că amicii lui vor scăpa cu viaţă şi el nepedepsit pentru conducere sub influenţa alcoolui, însă rezultatul deciziei sale a fost unul dezastruos şi probabil că îl va urmări toată viaţa.

Potrivit Codului Penal, omisiunea de a da ajutorul necesar sau de a anunţa de îndată autorităţile de către cel care a găsit o persoană a cărei viaţă, integritate corporală sau sănătate este în pericol şi nu are putinţa de a se salva se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Motivul pentru care martorul la accidentul din Vâlcea i-a lăsat pe cei doi tineri să moară. El nu a intervenit, nu a sunat la 112, a plecat acasă