Antena Meniu Search
x

Tito Vilanova a murit. O viaţă legată de FC Barcelona

Tito Vilanova, fost antrenor al catalonilor şi secund al lui Pep Guardiola, a încetat din viaţă, vineri, la vârsta de 45 de ani. Acesta suferea de mai mulţi ani de un cancer la glanda parotidă şi a fost operat de două ori în ultimii ani.

 Tito Vilanova s-a născut pe 17 septembrie 1968. El şi-a început parcursul la FC Barcelona când avea 15 ani. Ca fotbalist a fost un mijlocaş foarte bun din punct de vedere tehnic, cu o bună viziune a jocului.

Vilanova a evoluat în două meciuri amicale cu prima echipă în 1989. Ulterior, el a jucat pentru formaţiile Celta Vigo, Badajoz, Mallorca, Lleida, Elche şi Gramenet, de la ultima retrăgându-se din activitatea de fotbalist, în 2001.

Ca antrenor, Vilanova a fost o persoană cerebrală, analitică şi ponderată. Un geniu al strategiei, cum l-au considerat antrenorii care au lucrat alături de el. Şi-a început cariera de tehnician la FC Barcelona la jumătatea sezonului 2001/2002, la o echipă din cadrul clubului catalan, pentru care evoluau atunci Gerard Pique, Cesc Fábregas şi Leo Messi.

Tito Vilanova a fost numit, pe 27 aprilie 2012, antrenor principal al FC Barcelona. Numirea sa s-a dovedit a fi o alegere foarte bună, FC Barcelona câştigând în 2013 campionatul Spaniei cu un număr de 100 de puncte, după un sezon perfect. Cu 100 de puncte din 114 posibile, FC Barcelona a egalat recordul de puncte în La Liga deţinut de Real Madrid din sezonul 2011/2012.

Vilanova a fost ales cel mai bun antrenor al anului 2014 de jurnalele Marca şi Mundo Deportivo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Tito Vilanova a murit. O viaţă legată de FC Barcelona