Antena Meniu Search
x

Video Tragedie la vânătoare. Un pilot de enduro aflat la partida de iniţiere s-a transformat în vânat: a fost împuşcat cu mai bine de 12 alice

La vânătoare, ca la ruleta rusească. Un bărbat din judeţul Arad a murit în timp ce voia să vâneze alături de prietenul său, un tânăr afacerist.

de Redactia Observator

la 21.02.2022, 00:00

Vezi și

Oliver Mărăşescu era pilot de enduro şi participa la competiţii pe trasee abrupte prin pădure. Însă o altă pasiune i-a adus sfârşitul. Bărbatul de 41 de ani a mers alături de doi prieteni la o vânătoare legală de vulpi şi mistreţi, pe un fond privat din Sintea Mare. Când partida s-a încheiat, cei trei şi-au strâns armele şi s-au urcat în maşini. Oliver şi amicul său, un tânăr de 21 de ani care deţine o sală de nunţi, s-au urcat în aceeaşi maşină. Dintr-o dată, s-a auzit un foc de armă.

Tânărul afacerist a făcut o greşeală fatală. A lăsat glonţul pe ţeavă, iar când maşina a pornit, arma s-a descărcat. 

Ionică Martiş, director fond de vânătoare: Unul dintre ei nu a respectat regimul armelor şi muniţiilor, respectiv nu a descărcat arma înainte să intre în maşină. Pe cealaltă parte se afla victima. S-a declanşat focul. 

Glonţul i-a străpuns piciorul lui Oliver, între femur şi coapsă, într-o zonă puternic vascularizată. Cei doi camarazi i-au improvizat un garou, încercând să-i oprească sângerarea până vine ambulanţa. Echipajul a ajuns cu greu, din cauza zonei greu accesibile. 

Pe acelaşi subiect

Mircea Mera, director medical Ambulanţa Arad: În momentul în care l-au găsit, se afla în poziţie şezândă, pe scaunul unui autoturism. Au pus pacientul pe targă, în ambulanţă şi s-au deplasat înspre Arad. Cu pacient conştient, cooperant, aparent stabil. La intrarea în localitatea Arad, pacientul intră în stop cardio-respirator.

Bărbatul a murit în ambulanţă. Acasă îl aştepta un băieţel de 5 ani. Oliver avea o afacere cu maşini şi era cunoscut datorită pasiunii sale pentru motociclete.

Dan Pocrisan, primar Pâncota: Am fost coleg de clasă cu Oliv. Era un tip plin de energie. Avea o adrenalină aparte.

Afaceristul care l-a împuşcat din greşeală avea permis de port-armă de numai un an. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. Din păcate, nu este singurul incident grav petrecut la vânătoare. În Timiş, un bărbat s-a trezit "vânat" în ziua în care trebuia să devină vânător.

Aurora Voicilă, purtător de cuvânt IPJ Timiș: "Bărbatul de 36 de ani a participat la vânătoare în calitate de candidat pentru obținerea permisului de membru vânător. Bărbatul a fost rănit la brațul stâng și transportat la spital."

Sâmbăta trecută, un consilier local tot din Timiş a fost împuşcat mortal de naşul copiilor săi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Tragedie la vânătoare. Un pilot de enduro aflat la partida de iniţiere s-a transformat în vânat: a fost împuşcat cu mai bine de 12 alice