Antena Meniu Search
x

Video Trageri cu rachete HIMARS la exercițiul NATO din Poligonul Midia. Imagini spectaculoase de la operațiunea militară

Malul Mării Negre s-a transformat astăzi într-un câmp uriaş de luptă. Au fost trageri reale cu cele mai performante sisteme de rachete, în cadrul celui mai mare exercițiu pe care NATO îl desfășoară în România anul acesta. Sunt implicați peste 10.000 de militari din 13 ţări.  

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 06.06.2023, 21:11

Vezi și

Poligonul Midia, Constanța. Primele lansatoare de rachete sol-aer HIMARS sunt pregătite pentru acțiune. 

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: Aruncătoarele de rachete americane sunt şi ele prezente aici, la Capul Midia, pe teritoriul României, evident. Au o rază de acţiune de aproximativ 150 de km, în funcţie de calibrul cu care se trage.

Bateriile antiaeriene sunt aliniate pe malul Marii Negre alături de lansatoare românești de tip Larom. Aproape 400 de soldați români, americani și italieni exersează respingerea unui atac venit dinspre larg. 

Sistemul HIMARS este format dintr-un camion care are amplasat în spate şase rachete

Pe acelaşi subiect

Dacă în mod normal poate lovi până la peste 450 de kilometri distanţă, Statele Unite susţin că muniţia pe care o livrează acum în Ucraina nu va fi capabilă să atingă ţinte decât până la cel mult 80 de kilometri. 

Rachetele pot fi interschimbabile. Au o lungime de 7 metri, cântăresc aproape 10.000 de kilograme fiecare, sunt ghidate prin sisteme GPS şi pot atinge o viteză de 85 de kilometri pe oră. Calibrul obuzierelor este de 227 de milimetri.

1,5 miliarde de euro vor costa în total cele 7 HIMARS comandate de Armata română. Francezii și italienii au adus și ei artilerie în ţara noastră.

Sistemul Patriot completează Apărarea antiaeriană a României în caz de război

Două lansatoare au ajuns deja în tara noastră, alte două urmând sa ajungă în acest an. 

Nu totul a decurs însă conform planului la cele mai ample manevre militare din acest an. În urmă cu două zile, la Borduşani, un vehicul blindat Piranha 3 s-a scufundat în Dunăre. Ministerul Apărării a demarat o ancheta pentru a afla dacă de vina au fost militarii sau dacă blindatul era defect. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Trageri cu rachete HIMARS la exercițiul NATO din Poligonul Midia. Imagini spectaculoase de la operațiunea militară