Antena Meniu Search
x

Video Exercițiu militar uriaș în România: Cum ar riposta armatele NATO în cazul unui atac venit din est, de peste Dunăre

Cel mai mare exerciţiu NATO a început în România, aproape de graniţa cu Ucraina. 10.000 de militari, zeci de tancuri, avioane şi elicoptere de luptă participă la manevrele care pregătesc armata să respingă un atac venit din est, de peste Dunăre. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 05.06.2023, 20:13

Vezi și

Exerciţiul i-a pus pe militarii NATO să respingă un atac venit din est. În scenariu, inamicul a trecut Dunărea în zona braţului Borcea. Riposta NATO a venit cu peste 2000 de soldați, dintre care 500 de romani, a căror misiune era să preia controlul zonei atacate.

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: Recuperarea braţului Borcea este extrem de importantă, în cazul unui conflict. Forţele navale sunt cele care intervin acum încercând să împingă inamicul aflat pe partea dreaptă a Dunării.

Exercițiu militar de amploare. Geniştii au montat peste Dunăre un pod mai lung de 500 de metri

 Pe el, tancurile franțuzești Leclarc, blindatele ușoare și vehiculele de lupta Piranha, românești, traversează fluviul. Din aer parașutiști italieni, elicoptere de transport și atac americane au misiunea să încercuiasă inamicul. 

Pe acelaşi subiect

Ilie Alexandru, paraşutist: Principalul scop al exerciţiului îl reprezintă sincronizarea şi coordonarea forţelor.

Exercițiul este făcut pe baza unui scenariu care ar putea deveni realitate în zona Borduşani, Frecăţei, Ostrov, o zonă vitală în cazul în care România este atacată.

 Constantin Nicolaescu, general de brigadă: Scenariul este de a ne disloca forţele aici, pe această parte a Dunării pentru a putea să luăm cu asalt inamicul de pe partea cealaltă. În acest moment cred că am avut succes. Împreună suntem puternici. 

Mathew, militar francez: Este una dintre cele mai provocatoare operaţiuni. Ceea ce puteţi să vedeţi astăzi este dovada că suntem aici, cu adevărat. Nu este un simplu exerciţiu, este o operaţiune şi suntem gata de luptă. 

Secvenţele de război fac parte din cadrul celui mai mare exercițiu militar care are loc în această perioadă în România, Cyber ​​Guardian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Exercițiu militar uriaș în România: Cum ar riposta armatele NATO în cazul unui atac venit din est, de peste Dunăre