Antena Meniu Search
x

Video Cel mai mare exercițiu NATO din România a început. Participă militari din 13 țări ale alianței

A început cel mai mare exercițiu NATO din România. Mii de soldaţi se vor antrena, timp de două săptămâni, în mai multe poligoane militare din ţară. La Galaţi, în poligonul militar de lângă oraş, este o dislocare de forţe impresionată. Startul exerciţiului a fost dat chiar de ministrul Apărării Naţionale.

de Adrian Obreja

la 30.05.2023, 08:05

Vezi și

Militari din 13 țări, membre ale alianței, au fost dislocați pe teritoriul României, iar cei mai mulţi dintre ei au ajuns la Galaţi, la poligonul Smârdan. Cu vehicule de luptă performante, fiecare ţară a avut ocazia să-şi prezinte tehnica militară de care dispune.

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării: Este un exerciţiu important pentru noi. Un exerciţiu care să dezvolte capacitatea de a opera împreună. Ne bucurăm că există că există o prezenţă din partea mai multor naţiuni cu care suntem în alianţă. 

Adrian Obreja, reporter Observator: Peste 2.000 de soldați și 400 de mijloace tehnice sunt aici în poligonul militar de lângă Galați. Și vor participa la cel mai mare parte exercițiu NATO de anul acesta.

Exercițiul "Saber Guardian" se va finaliza pe 9 iunie

Pe acelaşi subiect

În paralel, militarii se vor antrena la poligonul din Conciu, tot în Galați, la Babadag sau la baza militară Mihail Kogălniceanu.

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării: Acest gen de exerciții reprezintă un lucru obișnuit pentru o alianţă, dar contextul în care ne aflăm face că el sa capete o importanţă deosebită. Este vital pentru noi că mesajul pe care-l dăm cetățenilor să fie acela că armata României își face datoria.

Dan Niţu, locotenent-colonel: Este un complex de exerciții tactice, desfășurate gradual, urmând ca la sfârșitul etapelor sa avem o secvență pentru trageri reale, cu muniție reală.

Exercițiul "Saber Guardian" se va finaliza pe 9 iunie și este condus de Comandamentul Forțelor Terestre ale Americii în Europa și Africa. Iar Franța, Grecia, Polonia, Portugalia, Macedonia de Nord sau Republica Moldova sunt doar câteva dintre ţările care participă la acest exerciţiu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cel mai mare exercițiu NATO din România a început. Participă militari din 13 țări ale alianței