Antena Meniu Search
x

Video Tramvaiele din București au ajuns sub orice critică, pline de mizerie și gunoaie. "Cele mai jegoase. Vai de capul lor"

Bucureştenii care merg cu tramvaiele din Capitală sunt la un pas de revoltă. Doar cele noi, de la Astra, sunt curate. În vagoanele vechi, fiecare zi aduce un strat nou de murdărie pe podea, pe scaune şi geamuri. Firme plătite de primărie cu milioane de lei fac curăţenie din două în trei zile, iar reclamaţiile călătorilor curg la Protecţia Consumatorilor. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 05.06.2023, 19:49

Vezi și

La începutul verii trecute, Societatea de Transport Bucureşti promitea servicii mult mai bune pentru călători. Mijloace de transport curate şi bine întreţinute. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Nu este mizerie, haideţi. Adică este rezonabil. 

Nu de aceeaşi părere sunt şi călătorii care plătesc abonamente şi merg în autobuze, tramvaie şi troleibuze veşnic jegoase. 

Călător: Sunt groaznice, nu că lipicioase sunt groaznice dar ce poţi să faci? Trebuie să circuli, nu? Şi mizerie... dar linia, linia de tramvai e groaznică. 

Pe acelaşi subiect

Călător: E oribil. Gunoaiele nu sunt strânse, miroase urât dimineaţa. Cred că astea sunt de un an doi neşterse, nespălate.

Andreea Milea, reporter Observator: Suntem în tramvaiul 55 unde pe lânga faptul că geamurile sunt murdare şi podeaua lipicioasă, acesta troncăne foarte tare pentru că este vechi, iar liniile sunt neîntreţinute. 

În unele tramvaie se vede că nu s-a mai făcut de mult timp curăţenie

Câţiva păianjeni şi-au făcut casă într-un vagon de pe linia 14. 

Călător: Aoleu, sunt rău de tot condiţiile. Mai ales boschetari mulţi care dorm aici, miroase urât. 

Ia uitaţi ce e pe sus. Am văzut şi păianjeni. Păi dacă nu le mai curăţă nimeni.

Călător: Cele mai jegoase şi cele mai murdare şi vechi şi vai de capul lor.

În ciuda faptului că STB a angajat firme private pentru curăţenie. Pentru un autobuz, curăţenia costă sub 45 de lei, 130 de lei pentru un troleibuz şi sub 180 de lei pentru un tramvai. Vatmanii spun că firmele îşi fac treabă însă doar de marţi până vineri. Alţii spun că de vină pentru mizerie sunt călătorii.

Vatman: Aici de vină este stimatul călător. Degeaba se face curat, se spală, se dezinfectează dar într-o cursă, maximum o cursă jumate, două e de nedescris. Scuipat pe jos, hârtii aruncate, sticle de bere, conserve. Găsiţi orice.

În ultimul an, notele de plată pentru curăţenia mijloacelor de transport în comun din Bucureşti au ajuns la 11 milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Tramvaiele din București au ajuns sub orice critică, pline de mizerie și gunoaie. "Cele mai jegoase. Vai de capul lor"