Antena Meniu Search
x

Video Traseul complet al documentelor care a dus la tragedia de la Ferma Dacilor. Toţi cei care au închis ochii la nereguli, în faţa procurorilor

Toţi cei care au închis ochii la neregulile de la Ferma Dacilor ajung în faţa anchetatorilor: o funcţionară de la Primărie, actualul şi fostul primar. Prin faţa judecătorilor, au trecut şi doi foşti şefi de la ISU Prahova care l-ar fi protejat pe administratorul complexului.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 18.01.2024, 19:37

Vezi și

Cei care au închis ochii la neregulile de la Ferma Dacilor ajung rând pe rând, în faţa anchetatorilor. Printre ei, actualul primar din comună. Şi o angajată de la Urbanism. "A fost audiată în mod neconform, fără avocatul ales şi a fost puţin intimidată pentru că voia să se prevaleze dreptul la tăcere. Este inadmisibil ca prin dreptul la tăcere să păstreze ordonanţă de reţinere", a declarat Antonie Popescu, avocat.

Opt persoane şi-au pierdut viaţa în mansarda complexului turistic care s-a făcut scrum

Laura Anghelina e angajată la Urbanism la Primăria Gura Vadului. Este acuzată de abuz în serviciu şi fals intelectual, fapte comise în timpul mandatului fostului şi actualului primar. La un moment dat, constată că Ferma Dacilor nu are autorizaţie de construcţie şi face demersuri în acest sens. Apoi, în mod inexplicabil, nu mai merge în teren pentru verificări şi emite avizele. Trimite de trei ori fostului şi actualului primar certificatele de urbanism la semnat, pentru extinderea pensiunii. Cei doi edili, Constantin Lungu şi Marius Sora, sunt acuzaţi că au semnat ca primarii.

Au primit control judiciar pentru 60 de zile şi riscă pedepse cuprinse între 7 şi 11 ani. Lista neregulilor de la Ferma Dacilor este lungă. Timp de un deceniu, pensiunea a funcţionat fără autorizație de construire şi fără aviz de la pompieri. Şefii ISU Prahova ştiau încă din 2019 cât de gravă e situaţia, dar, în timpul controalelor închideau ochii şi dădeau doar avertismente. În plus, pensiunea era racordată ilegal, atât la reţeau de energie elctrică, cât şi de apă.

Doi foști șefi din Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova, Elisei Tiberiu Dumitru și Cristina Chelba, ar fi ştiut că la Ferma Dacilor se încalcă legea. Dar au dat doar avertismente, deşi complexul nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. Tot azi au ajuns şi ei în faţa magistraţilor. "Procurorii nu au mai apucat să îşi susţină astăzi cererea de redeschidere a dosarului, întru cât au avut dezbaterele pur procedurale pe competenţă", a declarat Antoniu Obacia, avocatul lui Elisei Dumitru. De Crăciun, un incendiu devastator a izbucnit la pensiunea Ferma Dacilor din Tohani. Opt persoane şi-au pierdut viaţa în mansarda complexului turistic care s-a făcut scrum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Traseul complet al documentelor care a dus la tragedia de la Ferma Dacilor. Toţi cei care au închis ochii la nereguli, în faţa procurorilor