Antena Meniu Search
x

Video Traseul final al autostrăzii Ploieşti-Braşov, avizat de CNAIR. Când se va circula pe drumul care va pune capăt aglomeraţiei de pe Valea Prahovei

Exista o speranţă că se termină coşmarul traficului de pe Valea Prahovei. Compania de Drumuri a avizat traseul final al autostrăzii Ploieşti-Braşov şi după ce vom avea proiectul tehnic, drumul va fi scos la licitaţie pentru execuţie.

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 13.07.2023, 09:04

Vezi și

Greta Neagu, reporter Observator: "Bună dimineaţa! Autostrada va avea o lungime de 112 kilometri şi va fi o construcţie spectaculoasă, cu 12 noduri rutiere, 13 tuneluri şi 61 de structuri , adică poduri, podeţe şi pasaje. Va asigura o conexiune extrem de importantă între principalele puncte turistice de pe Valea Prahovei. Vorbim despre Comarnic, Sinaia, Azuga, Predeal şi nu în ultimul rând Braşov. Costul acestei lucrări este estimat la 5,5 miliarde de euro, fără TVA. O parte din sumă va veni de la Comisia Europeană, iar altă parte de la bugetul de stat. Despre termene, căci asta ne interesează pe toţi, ei bine cei de la Compania de drumuri au transmis faptul că în acest an ar putea fi lansată licitaţia pentru 5 kilometri de autostradă, între Cristian şi Codlea, urmând ca abia în 2025 să fie lansată licitaţia şi pentru restul autostrăzii. Am putea circula pe o bucată din această autostradă de mare viteză până în 2030, afirmă cu optimism cei de la drumuri."  

Traseul final, avizat de CNAIR

Varianta finală de traseu pentru autostrada Ploieşti - Braşov a fost avizată marţi în CTE - CNAIR, costul estimat al proiectului fiind de 5,5 miliarde de euro, fără TVA, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, pe Facebook.

"Am avizat astăzi în CTE - CNAIR varianta finală de traseu pentru autostrada Ploieşti - Braşov! În lungime totală de 112,7 km (cu sectorul Cristian - Râşnov) această autostradă va avea 12 noduri rutiere, 13 tuneluri (12,4 km) şi 61 de structuri (28,75 km). Costul estimat pentru construcţia autostrăzii este de 5,5 miliarde euro fără TVA", a notat Pistol.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Autostrada Ploieşti - Braşov va asigura conectivitatea între centrele turistice importante de pe Valea Prahovei, respectiv Comarnic, Sinaia, Azuga, Predeal şi Braşov. Traseul autostrăzii traversează 23 de Unităţi Administrativ Teritoriale (UAT), a adăugat şeful companiei de drumuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Traseul final al autostrăzii Ploieşti-Braşov, avizat de CNAIR. Când se va circula pe drumul care va pune capăt aglomeraţiei de pe Valea Prahovei