Antena Meniu Search
x

Atenţie la cumpărături! Inspectorii ANPC au găsit brânză fără strop de lapte, dar cu etichetă de feta

Într-o piaţă chiar din Capitală, autorităţile au găsit brânză care nu conţine niciun strop de lapte, dar avea etichetă de brânză feta.

Vezi și

O echipă Observator a mers în control alături de inspectorii de la Protecţia Consumatorului. Într-o piaţă chiar din Capitală, autorităţile au găsit brânză care nu conţine niciun strop de lapte, dar avea etichetă de brânză feta. Carnea congelată era vândută drept proaspătă şi ţinută în condiţii mizere.

Prima oprire a inspectorilor de la Protecţia Consumatorului a fost la o măcelărie. Aici au găsit carne ţinută la o temperatură mult mai mare decât ar fi trebuit. Ulterior, inspectorii au descoperit că produsele vândute ca fiind proaspete erau, de fapt, decongelate. 

Alt magazin, alte nereguli. Au găsit brânză învechită, expusă la vânzare. Majoritatea produselor din vitrină nu aveau nici etichetă, nici preţ. 

Orice produs trebuie să fie însoţit de etichetă. Este o deficienţă care va fi sancţionată, din punctul nostru de vedere. La jumări nu văd nici denumirea, nici preţul. La caltaboş, la cârnaţi, cârnaţii subţiri şi cârnaţii groşi, spun inspectorii ANPC.

Cu alte cuvinte, un produs de post era vândut drept brânză feta. Vânzătoarea nu a ştiut să le spună inspectorilor nici data expirării, nici de unde provenea produsul. Au găsit probleme şi la peşte şi la fructe de mare.

Astfel de produse ne pot pune sănătatea în pericol, avertizează specialiştii. 

CRISTIAN MĂRGĂRIT, nutriţionist

Se pot dezvolta pe suprafaţa lor diverşi agenţi patogeni, bacterii care produc toxine şi care pot duce chiar la deces.

MIREL BENGHE, cms-şef adj. Protecţia Consumatorului Bucureşti

Sfatul nostru este să cumpere din spaţii sau locuri autorizate, să verifice cu atenţie eticheta produsului şi să se uite la caracteristicile calitative.

În total, inspectorii au dat amenzi de 10.000 de lei şi au scos de la vânzare produsele expirate sau depozitate în condiţii care lasă de dorit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Atenţie la cumpărături! Inspectorii ANPC au găsit brânză fără strop de lapte, dar cu etichetă de feta