Antena Meniu Search
x

Video "Trebuie să coborâm că murim. Băi, deschide ușa!" Filmul incidentului de la metrou, după ce două trenuri s-au ciocnit la Timpuri Noi

A fost panică la metrou seara trecută după ce două trenuri s-au ciocnit în stația Timpuri Noi. Sute de oameni, printre care mulți copii și bătrâni ori au rămas blocați în trenuri, ori au așteptat pe peron zeci de minute. Circulația a fost dată peste cap pe două dintre cele mai aglomerate magistrale din Capitală chiar la o oră de vârf. 

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 28.02.2024, 08:13

Vezi și

Furioși, călătorii au încercat să deschidă cu forța ușile de acces sau chiar să spargă geamurile trenurilor.

  • Deschide ușa! Dă înapoi și deschide ușa! 
  • Trebuie să coborâm de aici că murim. Băi, deschide ușa! 
  • Băi, nebunule! Sparge un geam ceva, că d-aia ești de la pompieri! Suntem o grămadă de suflete aici. 

Incidentul a avut loc chiar la o ora de vârf, la staţia Timpuri Noi, atunci când oamenii ieșeau de la locul de muncă și, oricum, metroul era extrem de aglomerat. 

  • Se iau măsuri pentru revenirea la normal a circulației trenurilor. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat.  
Pe acelaşi subiect

Mecanicii de metrou au fost depăşiţi de situaţie, în timp ce călătorii strigau din răsputeri să fie lasați să iasă.

Mecanic: Nu știam ce să spun mai mult. Dumneata dacă ai fi în locul meu să încerce atâta lume...  

Metrorex spune că a fost vorba despre o eroare umană

Mai precis, o greseala de schimbare de macaz. Unul dintre trenuri a fost dirijat pe sensul greșit, a ajuns față în față cu altă garnitură și s-a produs o tamponare ușoară dar care a afectat toată circulația și a creat haos în subteran. 

Laurenţiu Dumitru, director Agifer: A existat în jurul orei 19:30 o expediere pe un parcurs eronat a unei rame de metrou, care a intrat în coliziune cu un tren care era staționat în stația Timpuri Noi.   

05 36-05 39 Nu au existat victime sau altfel de pagube materiale.

Călător: S-a stins lumina, s-a speriat lumea. Iți dai seama, când se lovesc două vagoane.    

Pe unele linii s-a circulat în sistem pendulă, în timp ce pe altele s-au înregistrat întârzieri de zeci de minute.  

Eduard Marin, reporter Observator: Au trecut mai bine de două ore de când circulația pe Magistralele 1 si 3 a fost dată peste cap. Sunt sute de oameni care asteaptă venirea unui metrou, iar timpul de așteptare este din ce in ce mai mare pentru fiecare călător.   

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a cerut companiei Metrorex să prezinte un raport privind cauzele accidentului dintre cele două trenuri. "După finalizarea anchetei AGIFER, îmi doresc ca managementul profesionist al acestei companii să ia măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete! Conducerea Metrorex este selectată în baza legislației privind guvernanța corporativă, ceea ce cu atât mai mult obligă compania să aibă ca principale preocupări siguranța și corecta informare a cetățenilor". 

Mecanicii, testați cu aparatele alcooltest

Marian Artimon, sindicat Metrorex: Două ore și ceva au fost probleme de efectuare de pendule, cu trenuri între Unirii - Mihai Bravu şi Mihai Bravu - Dristor - Grigorescu. Cercetarea e în curs, nu se elimină niciun fel de ipoteză. Și anumite instalații sunt destul de vechi prin metroul ăsta. Poate și oboseala cronică asupra mecanicilor, care sunt cu mii de zile de concediu pe care nu le-au luat în anii anteriori. 

Mecanicii au fost testați cu aparatele alcooltest, rezultatele fiind negative. Mai multe anchete au fost deschise în acest caz şi urmează a se stabili cine se face vinovat de incident.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Trebuie să coborâm că murim. Băi, deschide ușa!" Filmul incidentului de la metrou, după ce două trenuri s-au ciocnit la Timpuri Noi