Antena Meniu Search
x

Trei profesoare și o educatoare din judeţul Olt au murit după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2

Patru cadre didactice din județul Olt și alte trei din Mehedinți și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu Covid-19. Ministrul demis al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că aceste decese au avut un rol important asupra deciziilor luate la nivelul unor şcoli de a trece în sistem online.

De Ana Maria Ghiarasim la 13.10.2021, 10:52
Trei profesoare și o educatoare din judeţul Olt au murit după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2
Trei profesoare și o educatoare din judeţul Olt au murit după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2 - Shutterstock

În cazul cadrelor didactice decedate în Olt este vorba despre două profesoare de limba română, în vârstă de 60 de ani, respectiv 65 de ani, o profesoară de educație tehnologică, în vârstă de 61 de ani, și o educatoare de 49 de ani. 

La cea mai recentă raportare, în județul Olt erau pozitivi 179 de elevi și 103 angajați din sistem.

"Vreau să vă spun că în judeţul Olt, spre exemplu, decesul regretabil a patru cadre didactice a accentuat foarte puternic starea de îngrijorare. Patru cadre didactice din judeţul Olt, în care avem 50 de şcoli care au cerut suspendarea activităţii. În Mehedinţi, de asemenea, din păcate am înregistrat decesul a trei colegi. Avem şi stare de carantină şi acestea sunt explicaţiile pentru numărul mare de şcoli din judeţul Mehedinţi care au solicitat trecerea în online”, a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie telefonică la TVR.

Conform ministrului, după Capitala, unde s-a cerut trecerea în online a 110 şcoli, judeţul Olt este al doilea în privinţa numărului de şcoli care au propus să treacă la şcoala online, în acest judeţ 50 de şcoli formulând astfel de propuneri. Sorin Cîmpeanu a menţionat că în zece judeţe nu există cereri de trecere la învăţământul în sistem online din partea unităţilor şcolare.

Marți, 12 octombrie 2021, în România a fost înregistrat un record absolut al cazurilor grave de Covid-19. Peste 16.700 de noi infectări, 442 de decese și 1.667 de persoane internate în stare gravă la ATI.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Trei profesoare și o educatoare din judeţul Olt au murit după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2