Antena Meniu Search
x

Video Trei săptămâni de la îmbolnăviri, 400 de persoane infectate şi nimeni nu ştie cauza virusului din Râşnov. Autorităţile nu au încă o explicaţie

Au trecut mai bine de trei săptămâni de la primele simptome digestive acute, apărute în staţiunea Râşnov şi autorităţile sanitare nu au niciun răspuns. Din ce cauză s-au îmbolnăvit peste 400 de localnici, rămâne un mister.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 09.08.2021, 09:04

Vezi și

Primele prelevări de probe din apa potabilă a staţiunii Râşnov au fost făcute pe 23 iulie. Pe baza acestora s-a făcut iniţial analiza microbiologică a apei. Analizele au arătat faptul că apa potabilă nu poate fi explicaţia pentru numărul mare de îmbolnăviri. Au mai trecut şase zile până la un nou val de prelevări din diferite puncte ale reţelei de distribuţie din staţiunea Râşnov.

Aceste probe au fost trimise la Bucureşti, la Institutul Cantacuzino. După trei săptămâni, autorităţile nu pot da un răspuns simplu la întrebarea: "Din ce motiv s-au îmbolnăvit atâţia oameni?". Reamintim că acest număr de 400 de îmbolnăviri este stabilit doar pe baza, numărului de persoane care s-a prezentat la medic. Au fost însă sute de persoane care au mers la farmacie şi şi-au luat medicamente, fără a mai consulta medicul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Trei săptămâni de la îmbolnăviri, 400 de persoane infectate şi nimeni nu ştie cauza virusului din Râşnov. Autorităţile nu au încă o explicaţie