Antena Meniu Search
x

Drapel cu istorie în Vrancea! Tricolorul de 100 de ani din casa unei bătrâne va fi arborat de ziua naţională

Într-o casă din Vrancea, un steag vechi e păstrat cu sfinţenie. A trecut prin războaie, ba chiar a făcut faţă armatei roşii, iar povestea sa e una deosebită.

Vezi și

Într-o casă din Vrancea, un steag vechi e păstrat cu sfinţenie. A trecut prin războaie, ba chiar a făcut faţă armatei roşii, iar povestea sa e una cu totul deosebită. Tricolorul cu o istorie de mai bine de o sută de ani va fi arborat de ziua naţională.

În casa doamnei Anghel, lecţiile de patriotism se transmit din generaţie în generaţie. La fel şi obiectele cu tradiţie. 

E şi cazul steagului pe care bătrâna îl împătureşte cu grijă. L-a primit şi ea, acum câţiva ani. Şi, odată cu drapelul, a aflat şi povestea din spatele lui. Tricolorul a aparţinut unui director de şcoală. Mircea Ardelean locuia în Herţa dar a fost nevoit să fugă din calea trupelor sovietice. Numai că, la ceva n-a putut renunţa.

Bărbatul a ajuns mai apoi în Vrancea. Soarta a făcut să se împrietenească tocmai cu familia Anghel. Pe patul de moarte, şi-a rugat prietenii să aibă grijă de obiectul lui de preţ. 

L-a păstrat şi îl arată mereu cu mândrie, oricui. Şi odată cu el, le oferă românilor şi o lecţie: aceea că, indiferent de moment, sunt datori să-şi iubească ţara.

Chiar dacă e vechi, tricolorul arată impecabil. Aşa că, de 1 decembrie, va fi arborat la poarta casei din comuna Sihlea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Drapel cu istorie în Vrancea! Tricolorul de 100 de ani din casa unei bătrâne va fi arborat de ziua naţională