Antena Meniu Search
x

Trombă marină spectaculoasă surprinsă în Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe

O trombă marină uriașă a fost surprinsă în Delta Dunării, imagini cu fenomenul spectaculos fiind postate pe o reţea de socializare.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.06.2020, 08:41

O trombă marină spectaculoasă a fost surprinsă în Marea Neagră, la Sfântu Gheorghe
Trombă spectaculoasă surprinsă în Marea Neagră, la Sfântu Gheorghe - Andrei Laiu / Furtuni România - Official Meteo Group via Meteoplus
  • Fenomenul inedit a fost surprins la Sfântu Gheorghe.
  • Meteorologii spun că trombele marine se formează ca urmare a diferențelor de temperatură dintre apă și aer.

Turiștii și localnicii aflați ieri în zona Sfântu Gheorghe au fost surprinși de un fenomen meteo inedit, după ce o trombă marină, cu aspectul unei tornade, s-a format în Delta Dunării.

Imaginile cu tromba tromba spectaculoasă au fost postate pe rețelele de socializare.

Meteorologii spun că trombele marine se formează ca urmare a diferențelor de temperatură dintre apă și aer, dar și pe fondul unei umidităţi crescute.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce este o trombă marină

Tromba marină este un fenomen constituit dintr-un turbion de vânt, de cele mai multe ori foarte puternic, manifestat printr-o coloană noroasă, cu formă de pâlnie, care antrenează particulele de apă ridicate la suprafaţa mării.

Fenomenul este adesea asociat cu norul Cumulonimbus, care este un gen de nori de mari dimensiuni care e pot dezvolta pe verticală până la 15 – 17 kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Trombă marină spectaculoasă surprinsă în Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe