Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Trucuri utile pentru alegerea celor mai buni pepeni de la tarabă. Atenţie la codiţă şi culoare!

Pepenii româneşti şi-au făcut loc pe tarabe, însă alegerea lor se poate transforma într-o misiune imposibilă. Coada şi culoarea vă arată cât sunt de proaspeţi, iar coaja dacă sunt dulci.

de Redactia Observator

la 06.07.2018 , 21:40

Pepenii româneşti şi-au făcut loc pe tarabe, însă alegerea lor se poate transforma într-o misiune imposibilă. Coada şi culoarea vă arată cât sunt de proaspeţi, iar coaja dacă sunt dulci.

Pepenele imperfect e dovada că a crescut pe pământ românesc, spun producătorii. Şi nu este singurul criteriu. Forma trebuie să fie uşor bombată, coada subţire şi verde, iar seminţele - mai mici. 

Sunt trucuri utile, mai ales că importăm tone de pepeni în fiecare vară. 

Vezi și

Codiţa verde mai arată şi că pepenele a fost cules de curând. Coaja trebuie să fie tare şi... neapărat bronzată. 

Mineru Ionela, comerciant:

Cei care au pata galbenă sunt mult mai copţi şi mult mai dulci. Îi ciocăn puţin sau îmi dau seama după coajă. Iar când îl baţi cu degetul, să sune mai gros.

Dacă pepenele sună a gol înseamnă că nu este bun. Iar dacă pepenii cu miez roşu rezistă chiar şi o săptămână pe tarabă, cei galbeni sunt mult mai pretenţioşi şi se strică după doar trei zile. 

Călin Filuţa, producător:

Acesta este un fruct pe care din nou l-am asociat cu o denumire exotică, cu banana. Conţinutul de zahăr este mai mare la cei zemoşi.

Un kilogram de pepene roşu costă 1,5 lei, iar cel de pepene galben - 2 lei. Numai anul trecut, românii au avut o producţie totală de peste 500 de mii de tone. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Evenimente » Trucuri utile pentru alegerea celor mai buni pepeni de la tarabă. Atenţie la codiţă şi culoare!