Antena Meniu Search
x

Video Trupul neînsufleţit al lui Ionuţ, românul mort în tragedia din Grecia, va fi adus luni acasă. Familia se pregăteşte să-l conducă pe ultimul drum

Temerile familiei românului dispărut Grecia, care se afla în trenul morţii, au fost confirmate. Ionuţ Culea se numără printre persoanele care au pierit în accidentul din 1 martie, când un tren de pasageri s-a ciocnit frontal cu un marfar, în apropiere de oraşul Larissa. Trupul neînsufleţit va fi repatriat mâine, iar rudele se pregătesc să-l înmormânteze la Brăila. Între timp, angajaţii din domeniul feroviar au ieşit în stradă şi protestează faţă de autorităţi. Şeful de gară trebuia să apară ieri în faţa judecătorilor, însă avocatul său a anunţat că procesul a fost amânat cu o zi. Bărbatul riscă închisoare pe viaţă daca va fi găsit vinovat de omor prin imprudenţă.

de Redactia Observator

la 05.03.2023, 08:27

Vezi și

După zile întregi de durere şi incertitudini pentru familia românului, vestea oficială a venit: Ionuţ se află printre victime. Mătuşa lui Ionuţ este cea care l-a crescut de când avea doar două săptămâni. 

Mătuşă: M-au sunat de la Consulatul României din Salonic şi mi-au dat vestea că i s-au găsit resturi. Resturile lui... ce a mai putut să fie din el.

''Din păcate, Ionuţ se afla în acest tren al groazei", a scris pe Facebook şi unchiul lui Ionuţ. 

În vârstă de 34 de ani, era stabilit de patru ani în Grecia şi lucra la Salonic. În momentul în care a avut loc tragedia, se întorcea de la Atena, unde dăduse examen pentru permisul de conducere. La momentul tragediei, Ionuţ mânca în vagonul restaurant al trenului. Familia va primi trupul neînsufleţit al bărbatului mâine pentru a-l înmormânta la Brăila. 

Pe acelaşi subiect

Durere mare lângă sicriul alb al Athinei, la înmormântarea primeia dintre cele 57 de victime ale catastrofei din Grecia

Au început şi înmormântările victimelor care au pierit în tragedia feroviară. Athina Katsara avea 34 de ani şi era mama unui băieţel de numai 2 ani. Sicriul sigilat al femeii a fost depus la o biserică din oraşul natal al acesteia. Soţul Athinei, cu care se afla în trenul morţii, a supravieţuit şi se află acum în spital. 

Cel puţin 57 de oameni au murit în ceea ce grecii numesc cea mai mare tragedie feroviară din istoria ţării. În Salonic, furia a scos din nou grecii în stradă. Demonstraţia a fost, de această dată, paşnică, însă poliţia s-a aflat permanent lângă manifestanţi. În cursul zilei de astăzi, vor fi organizate greve şi în sistemul feroviar. În semn de sprijin, metroul din Atena nu va funcţiona pe anumite linii. 

Între timp, apar primele concluzii ale inspectorilor cu privire la sursa exploziei. Potrivit informațiilor, explozia ar fi fost cauzată de uleiul din motoare, în fiecare motor fiind câte 2,5 tone de ulei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Trupul neînsufleţit al lui Ionuţ, românul mort în tragedia din Grecia, va fi adus luni acasă. Familia se pregăteşte să-l conducă pe ultimul drum