Meniu
Search
x

Video "Tu esti milițian, eu sunt bandit de meserie". Lupu Merișor, un interlop periculos căutat de polițiști, a fost prins în Italia

Lupu Merișor, un interlop periculos din Roman, județul Neamț, condamnat la închisoare, a fost prins în Italia, conform unor surse citate de Mediafax. Pe numele bărbatului în vârstă de 49 de ani existau două mandate europene de arestare. 

De Veronica Micu la 18.08.2022, 21:00

Conform unui comunicat al Poliției Române, individul a fost condamnat de Judecătoria Târgu-Neamț la un an și 20 de zile de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de ultraj judiciar și încălcarea solemnității ședinței. De asemenea, Tribunalul Neamț a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și șantaj.

"La data de 10 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Neamț au desfășurat activități specifice, pentru punerea în executare a două mandate europene de arestare, emise pe numele unui bărbat, de 49 de ani, din Roman. Acesta a fost condamnat de Judecătoria Târgu-Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de un an și 20 de zile, pentru comiterea infracțiunilor de ultraj judiciar și încălcarea solemnității ședinței. Totodată, Tribunalul Neamț a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă, într-un dosar în care se efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și șantaj", se arată în informarea IGPR.

Pe baza investigațiilor Poliției și "schimbului de date și informații realizat cu autoritățile italiene, la data de 16 august a.c., bărbatul a fost prins în Italia, urmând a fi îndeplinite procedurile legale de aducere în țară", mai arată sursa citată. 

"Tu ești milițian, eu sunt bandit de meserie"

În timp ce era fugit din țară, Lupu Merișor a transmis de mai multe ori mesaje jignitoare și de amenințare polițiștilor nemțeni. Potrivit tvmneamt.ro, mesajele erau filmate și postate pe internet.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » "Tu esti milițian, eu sunt bandit de meserie". Lupu Merișor, un interlop periculos căutat de polițiști, a fost prins în Italia