Antena Meniu Search
x

Turc prins când intenţiona să intre în România cu haine contrafăcute în valoare de aproape un milion de lei

Un turc de 43 de ani a fost prins când intenţiona să intre în România cu haine contrafăcute în valoare de aproape un milion de lei.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 21.06.2021, 17:28

Hainele contrafăcute aduse de turc ar fi urmat să ajungă la o societate comercială din Suceava
Hainele contrafăcute aduse de turc ar fi urmat să ajungă la o societate comercială din Suceava - Poliţia de Frontieră
  • Cetăţeanul turc este cercetat penal.

Incidentul s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Călăraşi, când cetăţeanul turc conducea un autocamion şi a fost oprit pentru un control de poliţiştii români de frontieră.

Conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, documentele de însoţire a mărfii arătau că turcul transporta articole vestimentare din Turcia pentru o societate comercială din Suceava. În baza analizei de risc, poliţiştii români de frontieră au decis să efectueze verificări suplimentare şi au descoperit că "o parte dintre bunurile transportate de către șofer sunt inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute".

Ancheta continuă în cazul cetăţeanului turc

S-a realizat un inventar al articolelor vestimentare şi s-a stabilit că 4.761 de articole vestimentare, care aveau o valoare totală de circa 980.000 de lei, sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Marfa contrafăcută a fost indisponibilizată la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi, iar ancheta continuă, faţă de cetăţeanul turc începându-se urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de "punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Turc prins când intenţiona să intre în România cu haine contrafăcute în valoare de aproape un milion de lei