Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Turist străin, șocat de o tradiție dintr-un sat din România: "E prima oară când văd aşa ceva"

Un turist străin a rămas de-a dreptul șocat, după ce a descoperit o tradiție neobișnuită care se respectă într-un sat de la noi din țară. Fascinat de cele văzute, tânărul spune că nu a mai văzut așa ceva niciodată. 

de Redactia Observator

la 04.10.2024 , 13:28

Turist străin, șocant de o tradiție descoperită într-un sat din România Turist străin, șocant de o tradiție descoperită într-un sat din România

În satele izolate din județul Alba, oamenii păstrează un obicei străvechi: își țin strămoșii aproape și după moarte, îngropându-i în propriile grădini. Tradiția a fost descoperită și de un tursit străin, care vizita Vințul de Jos. Tânărul a rămas de-a dreptul șocat și fascinat de cele văzute, menționând că e pentru prima dată când vede așa ceva.

Tradiția unui sat din România care a fasciat un turist străin

Localnicii de acolo spun că generații întregi au fost îngropate în spatele casei. "Așa ne-am pomenit, așa știm. Avem și noi aici socrii, bunicii, maica mea", a declarat un localnic.

Articolul continuă după reclamă

Pentru un turist străin, această practică neobișnuită a fost o adevărată ceva inedit și neobișnuit.

„Cred că e o tradiție drăguță. E firesc ca cei care au trăit pe acest pământ să se odihnească aici. E prima oară când văd așa ceva”, a spus el, vizibil surprins de apropierea fizică și emoțională a oamenilor cu cei decedați.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Turist străin, șocat de o tradiție dintr-un sat din România: "E prima oară când văd aşa ceva"